Sport

2010.03.22. 11:13

Átadták a Jó tanuló - Jó sportoló díjakat

Átadták a Jó tanuló - Jó sportoló pályázat díjait hétfőn Budapesten, az elismeréseket kimagasló tanulmányi és sporteredményükért 155-en vehették át Hiller István oktatási minisztertől.

MTI

Hiller István a díjátadón azt mondta, hogy a Jó tanuló - Jó sportoló díj a magyar diákok számára adható legmagasabb kitüntetés, amely egy tehetséges nemzet legtehetségesebbjeinek a teljesítményét ismeri el.
Mint arra a tárcavezető - a minisztérium közleménye szerint - rámutatott, minden korban, évszázadban, évtizedben kellenek példaképek. A példaképmodell rendkívül gyorsan változik: míg 100 évvel ezelőtt a grundon játszó fiatalokra tekintettek példaként, ma a díjazottakra, akik kitűnő teljesítményt nyújtanak mind tanulmányaikban, mind a sportban - fogalmazott.
Az oktatási tárca tájékoztatása szerint a pályázat célja, hogy a fiatalokat ösztönözzék szellemi és fizikai képességeik folyamatos fejlesztésére. A célok között szerepel még a fair-play szellemének ápolása, az eredményes tanulásra és a magasabb szintű sportolásra való ösztönzés, az utánpótlás-nevelés segítése.
A pályázatokat az Oktatási és Kulturális Minisztérium által felkért 10 tagú, független szakemberekből álló értékelő bizottság bírálta el, amely a döntés meghozatalakor a tanulmányi eredmények mellett a tanuló, hallgató számára a legkedvezőbb, egy nemzetközi és egy hazai verseny eredményeit vette figyelembe.
A pályázat kiírásában közreműködött az Önkormányzati Minisztérium Sport Szakállamtitkársága, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Nemzeti Sportszövetség, a Magyar Diáksport Szövetség, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség és a Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!