Sport

2010.02.19. 10:38

Szinkronkorcsolyázók aranyérme

Budapest - Szinte minden korosztályban bizonyítottak a Székesfehérvár Curling Egylet szinkronkorcsolyázói a fővárosban megrendezett, kissé kaotikus országos bajnokságon.

Fejér Megyei Hírlap

Első ízben rendezték közösen a műkorcsolyázó utánpótlás-bajnoksággal együtt a szinkronkorcsolyázó ob-t. Valószínűleg nem kellő körültekintéssel határoztak így a szakágak vezetői, amikor az anyagiak miatt ezt a döntést meghozták,  mivel a műkorcsolyában is ez legnépesebb korosztály, és a szinkronkoriban is 10 csapat nevezett, így előre kellett volna látni, hogy az öltözési és melegítési lehetőségek alapban nem megfelelőek. A kétnapos verseny sajnos így végig  kínlódás volt a résztvevők számára a  rossz körülmények hatására, készülődni, öltözni,  melegíteni próbáló versenyzők rohangáltak a folyosókon és a lelátókon.
 
A bajnokságot 7 kategóriában rendezték meg, és 4 egyesület csapatai versenyeztek. A válogatottban 6 fehérvári versenyző szerepelt.
A Székesfehérvári Curling Egylet 3 kategóriában indult. A Pingvin juvenil csapat versenyzett a legjobban. Egy igazán lendületes, bátor kűrt bemutatva jelentős előnnyel nyerték meg a bajnokságot. A fotón a győztes csapat (hátsó sor): Bessenyei Réka, Vékony Dorina, Puskás Maja, Egyed Kata, Márvány Dorina, Peresztegi Nagy Zsófia, Láng Petra, Tölg Rita, Török Tímea. Első sor: Faragó Éva, Tóth Flóra, Szeghalmi Sára, László Evelin, Plesér Zsófia, Újfalusi Zsófia,  László Barbara, (kabala) Egyed Vanda.
A novice csapat  elég sokat rontott, így most csak a dobogó második fokára állhattak fel. A  juniorok  a kezdeti nehézségek ellenére, végül egy szép programmal szerezték meg az első helyet. A  juvenil és a junior csapat   indulhat  a Svájci Kupán, Vidnauban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!