Sport

2009.12.28. 03:29

Lábtenisz: Peráék győztek

Székesfehérvár - Évtizedes hagyományt hívtak életre a Tóvárosi Általános Iskolában, néhány év pauza után vasárnap ismét megrendezték a páros lábteniszversenyt.

Parall Bálint

Fodor Tamás, az általános iskola testnevelőtanára, a torna főszervezője elmondta, hogy a 90-es évek elején rendezték az első ilyen versenyt, s most közkívánatra újra életre hívták. Remélhetően a tegnapit még jó néhány verseny követi az elkövetkező években. Az érdeklődés ezúttal is jelentős volt, 15 páros - köztük élvonalbeli labdarúgókkal - nevezett. Ezúttal egy apró eltérés volt a menetrendben: nem egyenes kieséses rendszerben zajlott a küzdelem, hanem csoportokba sorsolták a párosokat, akik közül az első kettő továbblépett. Az egyenes kieséses szakaszban több favorit is búcsúzott, köztük a többszörös bajnok Fodor Tamás-Müller Csaba páros, akiket Varga István és 15 éves testvére, Varga Szabolcs búcsúztattak. (Szabolcsra érdemes lesz odafigyelniük a fehérváriaknak, hiszen a Videoton nevelésű fiatal srác a Stuttgart kiszemeltje, jövőre már a Bundesligában szereplő csapat utánpótlásánál rúgja a bőrt.) A Horváth Gábor-Magasföldi József páros a Köntös Dániel-István Gábor kettősnek parancsolt megálljt - pedig Köntösék is magas szinten űzték ezt a játékot -, harmadikként pedig a Csató Sán-dor-Csató Martin apa-fia páros került a döntőbe. A hármas finálét a Horváth- Magasföldi duó nyerte a Csató-Csató és a Varga- Varga páros előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!