Sport

2009.10.16. 02:29

Babos hattyúdala volt a győztes meccs

Székesfehérvár - Az utolsó, immár tét nélküli világbajnoki selejtezőjén a magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra győzött Dániában. A csapat legjobbja, Babos elköszönt a válogatottól.

Matók János

Két távozója már biztosan van a magyar válogatottnak: az egyik a korábbi csapatkapitány, Gera Zoltán, aki miután megtudta, hogy Erwin Koeman még a tartalékok közé, vagyis a kispadra sem jelöli, még szerdán délután elrepült Londonba, a Fulham csapatához, mert nem kíván a keret tagja lenni. A másik a 34 éves kapus, Babos Gábor, aki talán élete legjobb teljesítményét nyújtotta Koppenhágában, ám a győztes mérkőzés után bejelentette: miután válogatottunk nem jutott ki a vb-re, többé nem húzza magára a címeres mezt, jöjjenek a fiatalok. Az utolsó, immár tét nélküli selejtezőn a csoportelső dánok hazai környezetben ünnepelni készültek, ám a magyarok - Babos - Bodnár, Vanczák, Juhász, Halmosi - Dzsudzsák (Priskin), Tóth B., Varga - Buzsáky (Huszti) - Torghelle, Rudolf (Vadócz) - alaposan belerondítottak a tányérjukba: Buzsáky góljával győztek. Sőt, Varga kapufát is lőtt, de több gól már nem esett. Köszönhetően Babosnak, aki hihetetlen bravúrokat mutatott be a kapuban, s több góltól mentette meg csapatát.

Epilógus: az 1986-os vb óta válogatottunk 6-6 vb- és Eb-selejtezőn bukott el...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!