Sport

2009.07.15. 02:29

Bővült az Alba Volán 19 kerete

Székesfehérvár - Újabb két válogatott játékossal bővült az Alba Volán 19 2009-2010-es kerete, hiszen Fekete Dániel további egy, Hegyi Ádám pedig két évre kötelezte el magát.

Bobory Balázs

Tóth István, az Alba Volán SC társelnöke, a vállalat vezérigazgatója nem olyan rég kijelentette, a koncepció szerint lehetőleg a legjobb, legtehetségesebb magyar játéko-sokat a kék-fehérek égisze alatt szeretné versenyeztetni. Éppen ezért volt az egyesület érdeke, hogy a tavalyi szezon két jó produkciót nyújtó játékosa, Fekete Dániel és Hegyi Ádám továbbiakban is az EBEL-ben szereplő alakulatnál folytassa karrierjét. Előb-bivel hosszasan, de sikeresen tárgyalt a klub.

- Nagyon jól éreztem magam Fehérváron, és örülök a lehetőségnek, hogy a következő szezonban is itt játszhatok. Jó játékosokat igazolt a Volán, itt az ideje, hogy bejussunk az osztrák pontvadászat rájátszásába. A lényeg, hogy fejlődjünk és kiszolgáljuk csodálatos közönségünket - vélekedett Fekete.

Az ifjú Hegyi Ádám szerződése körül akadt némi gubanc, így joggal tartott tőle a kék-fehér szurkolósereg, hogy a harcos, sokat fejlődött, kemény legény esetleg elhagyja a klubot. Júniusban, egy időszakban nem is edzett együtt a kerettel, hanem saját program szerint készült, de végül mindkét fél számára megfelelő megállapodás született, amely két évre szól.

- Akadtak anyagi jellegű nézetkülönbségek a klubvezetés és köztem, de végül sikerült átbeszélni a problémákat, és megoldást találtunk - mondta a csatár. - Ebben a szezonban sokkal nehezebb lesz beverekedni magam a csapatba, hiszen remek játékosok jöttek, de ez egyáltalán nem baj, hiszen tőlük majd rengeteget lehet tanulni. Természetesen nem ijedek meg a versenytől, felveszem a kesztyűt, és mindent megteszek azért, hogy sokat a jégen legyek. Az előző szezon vége felé már elkaptam a fonalat, akkor állt össze a fiatal sor, ám a magyar bajnoki rájátszásban kicsit betliztünk. Jelenleg még a pihenőnket töltjük, ezen a nyáron nem sikerült nyaralni mennem, csak egy-egy hétvégét töltöttünk el a haverokkal Balatonon. Várom már a jeges felkészülés kezdetét és az új szezont, új edzővel, új játékostársakkal együtt izgalmas lesz dolgozni, és nagy kihívás vár mindannyiunkra. Ahogy Hegyi Ádám is jelezte: a keret pihen, a fiatalabbak viszont már csak pár napig, hiszen jövő hét hétfőn Kóger István erőnléti edző ismét munkára fogja őket, egyelőre száraz edzések keretében. Az idősebbek egy héttel többet regenerálódhatnak, ők július 27-én kapcsolódnak be a munkába. A fehérváriak augusztus első hetében Dunaújvárosban edzőtáboroznak, ekkor már a finn vezetőedző, Jarmo Tolvanen felügyelete alatt, hiszen Székesfehérváron még nem lehet jég a felújítási munkálatok miatt, csak augusztus közepén. A Volán első tesztmérkőzését augusztus 19-én, Lengyelországban vívja.

Fekete és Hegyi EBEL-statisztikája:

Fekete Dániel tavaly nyáron Norvégiából igazolt haza, Magyarországra, és a Volán színeiben hol a légióssorban, hol pedig Ocskay Gábor és Palkovics Krisztián mellett tette a dolgát nagyszerűen. Összesen 54 EBEL-mérkőzésen lépett jégre, és ezeken 13 gólt ütött és 14 gólpasszt jegyzett. Hegyi Ádám Németországból tért vissza nevelőegyesületébe, ahol az EBEL-szezon végére lendült igazán játékba, a szélső három gólt és hat gólpasszt tudhat statisztikai lapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!