Sport

2009.05.26. 02:29

Mányoki Anna aranyérmes lett

Balatonlelle - Szép megyei sikerek születtek a sakkozók országos egyéni diákolimpiai döntőjében, ahol Mányoki Anna az első lett.

Matók János

Balatonlelle adott otthont a sakk egyéni országos diákolimpiai döntőnek, ahol a résztvevők - nemenként 6-6 korcsoportban, azokon belül is 26-27 fő részvételével - két nap alatt 8 fordulóban döntötték el a helyezések sorsát. Fejér megyéből - a 13 résztvevő a fehérvári Tóparti gimnáziumból, a Teleki Blanka gimnáziumból, a Németh László Általános Iskolából, az István Király Általános Iskolából, a dunaújvárosi Széchenyi gimnáziumból, a Vasvári Pál Általános Iskolából és Iszkaszentgyörgyről érkezett - a legeredményesebben Mányoki Anna (Székesfehérvár, Tóparti gimnázium) szerepelt: a VI. korcsoportban olimpiai bajnok lett. Szintén ebben a kategóriában iskolatársa, Dudás Eszter bronzérmes lett. A harmadik megyei érmet Dudás Szilvia (Szfvár, Németh L. isk.) szerezte, ő 3. lett kategóriájában. Iskolatársai közül László Debóra a 4., László Dalma a 6., Péteri Niké a 8., Sármai Zsolt a 17., Nagy Tamás a 25. helyen végzett. Váradi Benedek (Dújv., Vasvári isk.) a 4., Salavecz Gergely (Szfvár, István király isk.) az 5., Lizák Péter (Dújv., Széchenyi gimn.) a 6., Szabó Kristóf (Szfvár, Teleki gimn.) a 14., az iszkaszentgyörgyi Kapusi Klaudia kategóriája 21. helyét szerezte meg az olimpián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!