Sport

2009.05.08. 02:29

Az Albacomp ismét a Falcóval birkózik

Székesfehérvár - Ma 18 órakor játssza negyedik csatáját az Albacomp és a Falco Szova KC legénysége. A helyszín Szombathely, összesítésben a vasiak 2-1-re vezetnek.

Silye Sándor

A fehérváriak rosszul kezdték a sorozatot, hiszen a sérült Bell nélkül voltak kénytelenek pályára lépni, a Falco élt is az ölébe hullott lehetőséggel, és 92-88-re nyert, elvéve az Albacomp pályaelőnyét. Az albásoknak nem maradt más hátra, mint visszaszerezni azt, de a második összecsapáson Szombathelyen, ha kicsivel is, de elmaradt a barvúr, a Falco örülhetett101-97-es sikere után. Ez meg azt jelentette, ha kedden nyernek Fejér székhelyén, vége a reményeknek. De Simonék remekeltek, fizikailag, mentálisan és fejben is erősebbek voltak, és 100-90-re győztek. Így állunk most, és ha a három győzelemig tartó sorozatban a mai csata hazai sikert hoz, a vasiak örülhetnek, a fehérváriak bánkódhatnak. Tavaly is volt már ilyen a Paks ellen, a negyedik mérkőzést akkor jó játékkal hozta az Albacomp. Most is ez az egy lehetősége maradt a társaságnak! De miért ne nyernének, hiszen egyénileg mindenki kiváló képességű, és már jó néhányszor megmutatták, ha csapatként működnek, nincs ellenfelük. Peter Stahl szakmai igazgatótól találkozásunk alkalmával azt kérdeztem, mi döntheti el a mai csatát?

- A játékvezetők ténykedése! - adta a meghökkentő választ. - Ugyanis ha lefújják a szabálytalanságokat ott is, itt is, akkor nyerhetünk. Egy hete Szombathelyen minimum 10 nyilvánvaló faultot hagytak szó nélkül...

Mondtam neki, ne legyenek kétségei, a házigazdák ma este is oda-oda fognak ütni, kérdés, felkészültek-e erre.

- Természetesen jól tudjuk, hogy ez várható, de játékban és mentálisan is állunk elébe - mondta a szakvezető.

Alighanem ma este is Kálmán az egyik, Csirics a másik és Horváth Z. lehet a harmadik kulcsjátékosa a falcósoknak. Kell-e külön figyelni valamelyik játékosra, és a védekezés, vagy a támadás lehet a ma esti siker kulcsa?

- Mindkettő. Ami pedig a szombathelyi kosarasokat illeti, ne felekezzünk meg Hudsonról, Vrsaljkóról vagy Perincsicsről, hiszen bármelyikük képes a korábban említettekkel együtt 20 pont fölötti teljesítményre! A mi csapatunk is gyors, jól dob, a védekezés és a támadás harmóniáját kell kialakítani, mert a gyors leindításunkkal meglephetjük őket - mondta.

Úgy legyen. De ehhez kell Doyne és Bell jó védekezése, pontjai, az, hogy Radovics vegye fel a harcot honfitársával, Csiricsel, és győzze le védekezésben, támadásban. Várjuk, hogy Morrison ismét olyan klasszis teljesítményt produkáljon, mint kedden. Az irányítók, Kálmán és Simon lehetnek a kulcs a siker zárjához, és Simon semmivel sem rosszabb, mint ellenfele. Hanga érettségizik, mutassa meg, hogy mindent tud már...Simon Balázs csapatkapitány szert:

A keddi győzelem önbizalmat adott. Ha ma is hasonló felfogásban játszunk, akkor győzhetünk. De persze nagyon nehéz meccs lesz, mert a Falco a közönsége előtt mindent megtesz a sikerért. De mi is, és hisszük, hogy végül a mi akaratunk lesz az erősebb!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!