Sport

2009.04.14. 02:29

Talmácsi tizedik lett a nyitányon

Losail - Talmácsi Gábor a 10. helyen végzett a 250 kcm-esek között a Katari Nagydíjon, a gyorsaságimotoros-világbajnokság idénynyitóján. A futamot Hector Barbera nyerte.

Fejér Megyei Hírlap

A Balatonring Team motorosa, Talmácsi Gábor remekül rajtolt, s a hatodik helyről feljött másodiknak, majd az élmezőnyben a 4-6. helyen haladt a verseny első felében. A mindössze 16 éves, francia Jules Cluzel és a spanyol Hector Barbera elhúzott a többiektől. A 13 körösre rövidített éjszakai futam második részében a 125 kcm-eseknél tavalyelőtt világbajnok Talmácsi fokozatosan visszacsúszott, s végül első negyedliteres versenyén nem sikerült a legjobbak közé kerülnie. Barbera az utolsó körökre megelőzte Cluzelt, s 0.8 másodperces előnnyel győzött az idénynyitón. A negyedliteresek mezőnye 40 perces késéssel rajtolt, mivel a 125 kcm-esek viadalát négy kör után esőzés miatt félbeszakították, így felborult az eredeti program. Az eredmény, 250 kcm: 1. Hector Barbera (spanyol, Aprilia), 2. Jules Cluzel (francia, Aprilia), 3. Mike Di Meglio (francia, Aprilia), ...10. Talmácsi Gábor (Aprilia, Balatonring Team), ...17. Tóth Imre (Team Toth Aprilia). A pontverseny állása 1 verseny után (még 15 van hátra): 1. Barbera 25 pont, 2. Cluzel 20, 3. Di Meglio 16, ...10. Talmácsi 6.Talmácsi kissé csalódottan vette tudomásul, hogy csupán a tizedik helyen zárta első futamát a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250 kcm-es kategóriájában, ugyanakkor nincs letörve, máris a következő versenyre koncentrál. - Az elején néhány körig minden jó volt, de utána nekem jött valaki, és három helyezéssel visszacsúsztam - idézte őt csapata, a Balatonring Team. - Ezt követően az egyik versenyző elesett, és majdnem engem is kilökött, amikor lementem a pályáról, megint megelőztek hárman. Utána Debonnal kellett küzdenem, de hatalmasakat fékezett, és nem tudtam megelőzni, az előttünk levő boly pedig ezalatt eltávolodott tőlünk. Kicsit csalódott vagyok, mert ha ezek a problémák nincsenek, akkor jobb helyezést érhettem volna el. Mivel pozitívan gondolkodom, így azt mondom, a legjobb tízben végeztem, és most már a következő versenyre koncentrálok, amely Japánban lesz két hét múlva. Tovább dolgozunk keményen - mondta Talmácsi. Az olasz Andrea Iannonét hirdették ki győztesnek az eső miatt az 5. körben félbeszakadt Katari Nagydíjon a 125 kcm-esek mezőnyében. A nyolcadliteresek viadalát a nagy eső miatt félbeszakították, majd a húszperces várakozási idő után - miután a legendás Valantino Rossi a biztonsági autóval végigment a pályán - leintették a 18 körösre tervezett futamot. Iannone (Aprilia) mögött a spanyol Julián Simón (Aprilia) lett a második, a német Sandro Cortese (Derbi) pedig a harmadik. Az EFE spanyol hírügynökség szerint ez volt minden idők legrövidebb vb-futama. Katarban egy évben átlagban nyolc napot esik az eső, a héten már ez a 3. esős nap volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!