Sport

2009.04.22. 02:29

A téma: Alba Arena, labdarúgó alapítvány

Székesfehérvár - Tegnap újabb ülést tartott a megyeszékhely önkormányzatának sportbizottsága. A sportbizottság ülésén az egyik leglényegesebb pont az Alba Arena multifunkcionális sport- és kultúrális centrum volt.

Silye Sándor

 A Magyar Jégkorong Szövetség 2014-re megpályázta az A csoportos világbajnokság rendezését budapesti és székesfehérvári helyszínnel, az odaítélésről a hétvégén kezdődő svájci világbajnokságon dönt a nemzetközi szövetség. A pályázathoz a város szán- déknyilatkozatát mellékelni kell, ezt támogatta a sportbizottság. A csarnok 2013 szeptemberig készülne el uniós és állami támogatás felhasználásával. Ha nem Magyarország kapja a rendezés jogát, akkor kisebb, a veszprémihez hasonló csarnokot tudnak elképzelni, de az már külön tárgyalás témája lenne.

Emellett döntöttek arról, javasolják, hogy a jégcsarnok elektromos berendezésének felújítására a lehetséges 10 millióra pályázzanak. Elfogadták a 2008. évi zárszámadást és a 2009. évi költségvetési rendelet módosítását. A támogatási kérelmek között voltak támogatottak és nem támogatottak, a Videoton Labdarúgó Közalapítvány és a Fehérvár FC között sürgették a megállapodást, ha nem jutnak dűlőre, akkor a májusi közgyűlésnek kell döntenie az alapítvány sorsáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!