Sport

2009.02.25. 03:29

Vincze fehérvári!

<b>Székesfehérvár</b> - Az EHF Kupa miatt korábbról elhalasztott NB I-es női kézilabda-mérkőzésre kerül sor ma este. Ezen Vincze Melinda és Tilinger Tamara még nem léphet pályára.

Matók János

Ma 18 órakor a Vác csapatát fogadja az Fehérép Alcoa FKC NB I-es női kézilabdacsapata a Köfém Sportcsarnokban. Az őszi, egygólos váci vereség után a visszavágás reményétől fűtve, győzelemre hajtanak a lányok. A hét végi nyíradonyi botlást elfeledve, teljes erőbedobással készül a csapat. Az viszont sajnos rossz hír, hogy a mérkőzésen nem léphet pályára Kamper Olivía, akinek tegnap Budapesten megműtötték a térdét, s így várhatóan 3-4 hétig biztosan nem játszhat. De Siti Esztert is nélkülözniük kell a fehérváriaknak, mert neki Achilles-problémái vannak, s ezért nem is edzett a héten. Ez viszont azt jelenti, hogy lényegében klasszikus irányító nélkül maradt az FKC. A hiányzókat az ifjúsági csapatból felhozott játéko-sokkal tudják, lehet csak pótolni. A váci csapatot nem szabad lebecsülni, a tabellán elfoglalt 10. helyük még nem biztosíték a győzelemre, bár a Fehérépnek hazai pályán nagyobb esélye van a sikerre.

- Az őszi mérkőzésen sok fejfájást okozott nekünk a kapusuk, Juhász, illetve Veszeli és Ábrahám is sok borsot tört az orrunk alá, a négy belső emberükre mindenképpen figyelnünk kell - mondta Sótonyi László, az FKC vezetőedzője. - Minden csapat, így a Vác ellen is összetartásra van szükség, ez az, ami a játékból az idegenbeli mérkőzések során hiányzik. Nincs nyerőemberünk, a játékosok kibújnak a felelősség alól - tette hozzá a fehérváriak vezetőedzője.

A Fehérép Alcoa mutatói egyébként jobbak, mint a Vác csapatáé. Az FKC az alapszakaszban 8 győzelemmel és 9 vereséggel jelenleg a tabella 8. helyét foglalja el, amíg a Vác 10 vereséggel és 7 győzelemmel a 10. helyen áll a pontvadászatban. Ahhoz, hogy a jelenleg elfoglalt pozíción javítani tudjon az FKC, mindenképpen hoznia kell a mai mérkőzést. Ez azért is fontos, mert a győzelemmel talán lesz még némi esélye a felsőházi rájátszásnak, vagyis az első négy közé kerülésnek. A találkozó egyébként nélkülözni fogja a váci drukkereket, mert jelentkezők hiányában nem indul szurkolói busz Székesfehérvárra, maximum néhány nagyon lelkes vállalkozó kel majd útra, hogy buzdítsa a Duna-parti csapatot.

De az is kérdéses, hogy a hazai fanatikusok az idei bukfencek után, a csalódást keltő eredmények miatt mekkora létszámban látogatnak ki a Köfém Sportcsarnokba? Pedig szükség lesz a buzdításra, arra, hogy az ifjúsági csapatból felkerülő fiatalok ne veszítsék el a lelkesedésüket, a játékba vetett hitüket...

Bizalmat kell tehát adni Bízik Boglárkáéknak, akiknek ma este a lelátóról már Vincze Melinda is szurkolni fog.

- Jókat hallottam a városról, a klubról, s úgy gondolom, hogy a fejlődésem szempontjából is jó döntés, hogy az FKC-ban folytatom tovább. A csapat játékosait a bajnokságból ismerem, de a Dunaferrben korábban Kovács Angéla a csapattársam volt, s ez érvényes Tilinger Tamarára is, aki most velem együtt érkezett a klubhoz. Úgy vélem, hogy amíg van matematikai esély a felsőházi rájátszáshoz, addig harcolni kell annak eléréséhez. Remélem, hogy a csapat ma sikeres lesz, aztán szombaton, a Pécs elleni bajnokin már mi is bemutatkozhatunk a fehérvári színekben. Olyan teljesítményt és hozzáállást szeretnék nyújtani, hogy bekerüljek a válogatott keretbe - mondta Vincze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!