Sport

2009.02.25. 03:29

Műkorcsolya: bajnoki arany!

<b>Székesfehérvár</b> - Megvan a megyeszékhely egyéni műkorcsolya magyar bajnoka! Hujber Anita munkája bearanyozódott, és bár sok szép sikert értek el, de magyar bajnoknak lenni csak más.

Silye Sándor

Héjjas Kata magyar bajnok! De sokan örülnének, ha elmondhatnák ezt magukról az Almási Zsuzsanna, Sebestyén Júlia neve által fémjelzett sportágban. Mert bár a műkorcsolyának meglehetősen kicsi a bázisa, mégis sok szép sikernek tapsolhattak a sportbarátok, elegendő megemlíteni a két hölgy mellett a Sallay, Regőczi jégtáncospárt. És most a fehérváriak is örülhetnek, immár magyar bajnoknak. Kata edzője, Hujber Anita szerint produkciójával már tavaly és tavalyelőtt is a dobogó tetejére állhatott volna, de hiába, ez a játék meglehetősen szubjektív, mivel a pontozóbírák döntik el a sorrendet így vagy úgy...

- Meglepett, hogy megnyertem, mert ismerve az előbbi évek történéseit, nem számítottam erre a sikerre. Értek igazságtalanságok, hiszen olyanok végeztek előttem korábban, akiknek nem kellett volna, hiszen nem volt olyan jó a programjuk, mint a mienk. Sajnos úgy tűnik, igaza van azoknak, akik azt vallják, hogy a kis vidéki egyesületek hátrányban vannak a nagyokkal szemben - mondta az ifjú bajnok.

Akit arról is faggattam, mit szeret, mi az, amit nem, és mi számára a kötelező feladat.

- Erre könnyű válaszolni: mindent szeretek, nincs kötelező, mindent szívesen megcsinálok, amit kell, mégha néha úgy érzem egy-egy edzés végén, hogy nagyon elfáradtam. Azért jó a műkorocsolya, mert fizikai sport és művészet is egyben, az ugrások igénybe veszik a fizikumot, míg az előadásnak művészinek kell lennie. A dupla lutz a kedvenc ugrásom, de majd gyakorolnom kell a triplát is. A bajnoki cím kötelez, ezután dupla energiát fektetünk a munkába.

- A vidékinek a győzelemhez sokkal többet kell tudnia. Most sokkal többet tudtunk. Nincs sok vidéki egyesület, de örömmel mondhatom, köztük mi vagyunk a legjobbak mind létszámban, mind pedig eredményességben. A fehérvári elismertségünkhöz még kell néhány bajnoki címet nyernünk... - vélte Hujber Anita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!