Sport

2009.02.17. 03:29

A csapatkapitány szerint az FC legyőzik a Siófokot

<b>Székesfehérvár</b> - <em>Dvéri Zsolt</em> mellett a csapatkapitány <em>Koller Ákos</em> az FC Fehérvár legrégebbi futballistája. A 35 éves védő bizakodva várja a tavaszt, s szeretné bebizonyítani: még nem öreg.

Matók János

Talán keveseknek jut eszébe, hogy Koller Ákos, az FC Fehérvár csapatkapitánya mikor igazolt a fehérvári klubhoz, az akkor még Videoton FCF néven szereplő csapathoz. A pontos dátum 2003 nyara, amikor még Csank János volt a vezetőedző. Közel hat, tanulságos esztendő...

- Miként tudná jellemezni ezt a hat évet?

- Elsősorban azzal, hogy 2007 decembere, vagyis amióta Garancsi István a klub többségi tulajdonosa, vele együtt a biztonság is beköltözött az öltözőbe, a Sóstói Stadionba. Sajnos, korábban nem ez volt a jellemző. Igaz, ez a nyugalmat kölcsönző rend a csapat eredményességében még nem tükröződik, nem megy egyik napról a másikra, de egyúttal reményt is ad: olyan csapat van kialakulóban, amelyik bátran kijelentheti, hogy rövid időn belül a bajnoki címre hajt - mondta az elnyűhetetlen labdarúgó.

- Az őszt miként értékeli?

- Rengeteg oka van a gyengébb szereplésnek, de mindenki tudja, hol és mikor, miben hibázott. Amennyiben mindenki a saját dolgával foglalkozik, akkor elérjük a kitűzött célt, a negyedik helyet, hiszen csak négy pont a hátrányunk. De szerencsés esetben ebből még dobogó is lehet, arról sem mondtunk le.

- Mint csapatkapitány, mit szól az új igazolásokhoz?

- Az egyértelműen a szakvezetés dolga, egy játékos abba nem szólhat bele. Személy szerint az a véleményem, hogy Alves kimondottan a támadójátékunk erőssége lesz, vele hatékonyabbak leszünk az előre játékban, arról nem beszélve, hogy minimum 6-7 gólt hozzá tesz az eredményességünkhöz. Ő nagyot lendíthet a csapat szekerén. A többiek is jó játékosok, Tkacsuk a kezdőbe is bekerülhet, míg a fiatal tehetségek inkább hosszú távon lesznek majd az FC Fehérvár meghatározói.

- Mi lesz önnel, hiszen többen kikiáltották öregnek?

- A felkészülésem jól sikerült, mindössze egy edzést hagytam ki, a sérülések is elkerültek. Jó erőben vagyok, a formám is egyre jobb. Szeretném bebizonyítani, hogy a különböző állításokkal szemben nem vagyok még öreg, s helyem van a csapatban.

- Mit vár a nyitányon?

- Egyértelműen győzelmet, mert az első meccs nagyon fontos. Nehéz lesz, de ha nyerünk szombaton a Siófok ellen, úgy azt követően a Haladás és a Debrecen elleni mérkőzést is behúzzuk. Ezért már szombaton is győzünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!