Soponya

2014.03.29. 14:15

Játszótér a gyerekekért és az anyukákért

Soponya – A település általános iskolájának szomszédságában felavatták és megáldották a nemrégiben elkészült játszóteret, mely a közösség támogatásával jöhetett létre.

Miskei Anita

Szálltak a színes léggömbök, melyek a gyerekekkel együtt ünnepelték a nemrégiben elkészült, már uniós szabványoknak is megfelelő játszóteret. Sokan dolgoztak azért, hogy ez a kis közösségi tér megvalósulhasson. A projektet támogatta az általános iskola, Hollósi Lászlóné igazgató pedig kifejtette, a siker titka az összefogás volt. S most a gyerekeken is múlik, mennyire becsülik meg ezt az ajándékot. De támogatást adott Béndek József polgármester és az önkormányzat is. Hisz fontos, hogy a gyermekek megfelelően fejlődhessenek, otthonuknak érezhessék ezt a települést.



A soponyai diákok műsorral és színes léggömbökkel ünnepelték meg a játszóteret (Fotó: Miskei Anita)


Varga Gábor országgyűlési képviselő is hangsúlyozta, egy település életében minden apró fejlesztés is sokat számít, s fontos, hogy a helyiek igényei, álmai életre kelhessenek. Hozzátette, nemcsak a gyerekek, az anyukák számára is egy jó hely, egy találkozási pont lehet a falu szívében álló játszótér. Amit Horváth László apát és Kovács Csiba Krisztina református lelkész is megáldott. Horváth László apát szerint a játszótér a gyerekek jellemének fejlődésében is szerepet játszik, türelemre, fegyelemre tanít.

Az egyházak támogatásának is köszönhető egyébként, hogy elkészült a játszótér, amire a Leader biztosított forrást, s így Szűcs Szabolcs fajátékai méltó helyre kerülhettek. A gyerekek pedig egy rövid ideje már birtokukba is vették a fajátékokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!