SÉTA

2011.11.30. 08:17

Történjen bármi, én ott leszek

Kissrác korom óta focizom egy vidéki csapatnál, így aztán magától értetődő a futball iránti szeretetem. Mint minden tízéves gyermeknek, nekem is voltak kedvenc csapataim, elsősorban külföldi világhírű klubok és mindig is szerettem volna eljutni egy igazi első osztályú mérkőzésre, hogy megtapasztalhassam a meccs hangulatát és hogy találkozhassam a játékosokkal.

Fejér Megyei Hírlap

Mikor a nagypapám egyik este felhívott, hogy lenne-e kedvem elmenni vele a Videoton FC következő találkozójára, természetesen azonnal igent válaszoltam. A váratlan hír hallatán majd kiugrott a szívem a helyéről, alig akartam elhinni, hogy végre láthatok egy igazi mérkőzést.  A Vidi aznap este a Grasshoppers-t fogadta. Ahogy beléptünk a stadionba, egyből elfogott valami különleges érzés és magával ragadott a meccs hangulata. A sok-sok éneklő szurkoló, a zászlók, a játékosok és a stadion is lenyűgözött. Örömömet csak tetézte, hogy az utolsó percben sikerült kiegyenlítenünk az 1-1-gyel végződő találkozón, amely hatalmas örömünnepet váltott ki a több ezer fanatikusból.
 A 2006-ban lejátszott meccs befejeztével már tudtam, hogy  szerelem kezdett el szövődni köztem és a klub közt. A 2010-2011-es szezontól kezdődően majd minden hazai meccsen sikerült ott lennem, hol egyedül, hol ismerőseimmel, barátaimmal mentem a találkozókra. Ott voltunk többek között a rangadókon is, a Fradi, Újpest, Debrecen, Győr vagy a Kispest ellen és természetesen a Vidi-Kaposvár mérkőzésen is, mikor csapatunk 3-1-es diadalával megszerezte története első bajnoki címét. Az a légkör, amit a csaknem nyolcezer szurkoló teremtett mind a stadionban, mind a késő éjszakáig tartó ünneplés során az Országalmánál, leírhatatlan volt.   Az idei szezontól kezdődően  az ultrák szektorában, az RBD-ben buzdítom a csapatot több száz lelkes fanatikussal együtt. Mikor lehetőségem adódik, idegenbe is elkísérem a csapatot, ezzel is hozzájárulva kedvenceink sikeres idegenbeli szerepléséhez. 
Mára a Videoton életem részét képezi. Ami engem illet, én mindig ott leszek a csapat mellett és bármi történjék, töretlenül fogom buzdítani a pályán a játékosokat!

Szabó Martin, 11. osztály
Comenius gimnázium
Székesfehérvár

A Sétatér rovat további cikkei itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!