SÉTA

2017.01.16. 14:55

A szomszéd is szólt: olvasta az újságban

A Dunaújvárosi Hírlap kötelékébe tartozó diákok közül Enesey Diána, a Pannon Oktatási Központ végzős gimnazistája volt a legeredményesebb a Sajtó és tanulás - a SÉTA - őszi kurzusában, tehetségét és szorgalmát Aranytoll-díjjal ismertük el.

Körmendi Erzsébet

Diána általános iskolás kora óta ír verseket. A középiskolai történelem verseny második fordulójában olyan esszét vetett papírra a Rákóczi szabadságharcról, hogy a zsűri egy szó hibát nem talált benne, hetven pontból hetvenre értékelte azt.

A tavaly nyári SÉTA táborban is remekelt, a szakembereket teljesen lenyűgözte tehetségével, ő kapta végül a Tábor legjobb írása" elismerést is. A prózával igazán tavaly ősz óta foglalkozik. A tábor sikerei, a barátok biztatása motiváló erő.

Enesey Diána a Dunaújvárosi Hírlap Aranytoll-díjas diákja Fotó: Zsedrovits Enikő

Aranytoll-díjasunk azt mondja: azt szeretné elérni, hogy aki olvassa az írásait, az érezze, hogy nincs egyedül, mindig van mellette valaki, amikor olyan hangulatban van.

A program az újságolvasást népszerűsíti már több mint egy évtizede a középiskolások körében. Ennek keretében kapnak lehetőséget a résztvevő iskolák diákjai arra, hogy írásaikkal a PLT lapjainak hasábjain is megjelenjenek. Eme lehetőséggel jól élt Csibrik Annamária, a sárbogárdi Petőfi gimnázium 10. c osztályos diákja is, aki a legígéretesebb és egyben a legszorgalmasabb szerzőnek bizonyult valamennyi fiatal közül, akiknek a Fejér Megyei Hírlap közölte a hét hetes, őszi kurzus alatt az írásait, Tanárnőjével, Barabás Irénnel együtt érkezett a szerkesztőségbe, hogy átvegye az FMH SÉTA Aranytollát.

Csibrik Annamária a Fejér Megyei Hírlap Aranytollasa Fotó: Molnár Artúr

- Elmondhatatlanul jó érzés volt nyomtatásban látni az írásaimat. Nem csak az otthoniak örültek a megjelenéseknek, de a szomszéd is szólt, hogy olvasott az újságban - mesélte Annamária, aki Nagylókon lakik. A tanárnő hosszú évek óta sétál" a diákjaival. Büszkén említette, hogy már olvasói levelet is kaptak a diákjai írásaira. Nem is egyszer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!