SÉTA

2016.12.13. 13:40

A Széchenyi csapata jutott tovább

Nemrég zajlott az iskolák közötti kézilabdás diákolimpia Móron, a Wekerle Sándor Szabadidőközpontban.

Már korán reggel megérkeztek a csapatok a helyszínre, hogy el tudják kezdeni a bemelegítést. Összesen 4 csapat jutott be, és ezek közül két fehérvári, az egyik a Székesfehérvári Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata volt.

A mérkőzések kétszer 20 percesek voltak. Az elsőt a Móri Táncsics Mihály Gimnázium és a Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium játszotta, mi a második mérkőzést vívtuk az Árpád ellen.

Az elején szoros volt a küzdelem, egészen a félidőig, amikor a másik csapat elbizonytalanodott egy kicsit, így ezt kihasználva a széchenyis fiúk nagy fölénnyel győztek. A negyedik mérkőzésen kerültünk újra sorra a Táncsiccsal szemben.

A Széchenyi kézilabdacsapata, amely kiharcolta a továbbjutást Fotó: Széchenyi szakgimnázium

Ez egy nagyon könnyű győzelem volt, mert nagyon jól védekeztek és támadtak a mieink.

A móriaknál egy játékosra kellett odafigyelni, de miután őt sikerült kiszemelni, azután már nyugodtan ment a meccs.

Kis pihenő után az utolsó mérkőzést a széchenyisek már alig várták, hogy összecsaphassanak a sárbogárdi iskolával. Az eredmény nagyon szoros volt majdnem a meccs végéig, de a hajrá utolsó 10 percére a sárbogárdiak elfáradtak a küzdelemben.

Megdöbbentő volt az utolsó összecsapás mindenki számára, mert nagyon sok sárga lap, illetve kiállítás született.

A megyei diákolimpiát a Széchenyi kézilabdacsapata nyerte meg, és ezzel továbbjutást szerzett az országos elődöntőre. A második helyezést a Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium érte el, ezüst-érmet és oklevelet szerezve ők is továbbjutottak a selejtezőbe. A dobogó harmadik fokára a Székesfehérvári SzC Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma állhatott fel, akik bronzérmet és oklevelet kaptak. A negyedik, a móri Táncsics oklevelet kapott.

Sári Gábor 9.d

Széchenyi szakgimnázium, Székesfehérvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!