SÉTA

2012.04.11. 07:54

Erdélyben szerepeltek

Ahogy ez gimnáziumunkban már hagyomány, diákszínpadunk idén új színdarabbal állt elő. Szent Erzsébet legendájának egy lehetséges változatát mutattuk be a nagyközönség előtt. Hírünk eljutott Erdélybe is. A szatmárnémeti Hám János Iskolaközpont és a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum meghívására eredtünk útnak, hogy meghódítsuk a Kárpátok csúcsait és a közönséget.

Fejér Megyei Hírlap

 Kirándulásokkal és városnézésekkel tarkított turnénkon bejártuk Aranyosszéket - Torockón ünnepeltük nemzeti ünnepünket -, Tordát, Nagyenyedet, voltunk Kolozsvárott és fényképezkedtünk a Szent Erzsébet-szobornál Szatmárnémetiben. Kétszer adtuk elő színdarabunkat.
Bemutatni egy színdarabot egy teljesen ismeretlen közönségnek?
Felejthetetlen élmény volt! Látni az arcokat, melyek egyik jelenetnél mosolyognak a szóvicceken, egy másik jelenetnél pedig könnybe lábadt szemmel izgulnak a főhősök sorsáért...
 Leírhatatlan dolog látni, amint örömet szerzünk a játékunkkal. Egy színdarabbal, amely a mi erőfeszítéseink árán állt össze, ugyanis a szöveget Ferenczy Noémi tanárnő írta, a zenét Moharos Sándor tanár úr hangszerelte, a zenészek, színészek, kellékesek, sminkesek, színpadmesterek diáktársaim. A cím magyar jelentése Jótékonyság és szeretet (szerelem). Ez a kettő nemcsak a színdarabban bukkan fel, munkánk során is találkoztunk mindkettővel...
Hatalmas élmény volt, mely mindannyiunk emlékezetében meg fog maradni.

Málits Petra, 10.b
Ciszterci gimnázium,
Székesfehérvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!