Sárszentmihály

2014.02.11. 11:40

Zumba és foci, kiállítás a pályamunkákból

Helyes táplálkozás, gyümölcssaláta készítés, zumba és labdarúgás, drogprevenció, újrahasznosított tárgyak. Egészségvédelmi napot tartottak az iskolában.

Móricz Diána

Egészségvédelmi napot tartottak a Zichy Jenő Általános Iskolában – tudtuk meg Kovácsné Simon Krisztina igazgatónőtől. Az alsó tagozatosok a biztonságos közlekedésről, a tisztálkodásról és a helyes táplálkozásról Horváth Enikő gyermekorvostól és Mészáros Szandra védőnőtől hallhattak előadást. A gyümölcssaláta készítés mellett, a tornatermi órán együtt zumbáztak Emőkével. A felső tagozatosok számára a járási népegészségügyi hivatal egészségfejlesztője tartott előadást az energiaital ártalmairól, ezenkívül a felelős állattartással is megismerkedhettek a diákok. Vörös Ferencné rendőr alezredes a drogprevencióról beszélt, a megyei egészségfejlesztési osztály munkatársai a dohányzás ártalmairól tartottak interaktív előadást. A tornatermi órán a felsős lányok zumbáztak, a fiúk futball körmérkőzéseket játszottak. Az iskolában

az egészségvédelmi naphoz kapcsolódóan pályázatot hirdettek a hulladékból készített újrahasznosított tárgyak, valamint a gyümölcs-zöldség szobrok kategóriájában. Az újrahasznosított tárgyak versenyében első helyezést ért el Nádi Johanna (1. osztályos tanuló), második lett Horváth Bálint és Molnár Dominik, harmadik Kalmár György és Kókány Balázs. A gyümölcs-zöldség szobor kategóriában első helyen végzett az 1. osztályos Horváth Borbála, illetve a harmadikos Csák Milán, megelőzve Juhász Reginát és Kovács Márkot.

Ezek is érdekelhetik