Sárbogárd

2015.07.30. 11:17

Tanuszoda és sportcsarnok Sárbogárdon

Sárbogárd - A tanuszoda építése kiemelt állami beruházás - fejtette ki Sükösd Tamás polgármester. Az előkészítés második üteme zajlik, az ünnepélyes alapkőletételt októberre tervezik a városi sporttelepen.

V. Varga József

- A tanuszoda mellett multifunkcionális sportcsarnok is épül - mondta el lapunknak Sükösd Tamás polgármester. - A sportcsarnok építésére a városi kézilabda egyesület pályázott, hozzájuk csatlakozott önkormányzatunk, s más egyesületek. A beruházás költségvetése 850 millió forint.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ felmérése alapján, a Nemzeti Sportközpontok irányításával olyan tanuszodák létesülnek az országban, amelyek nemcsak a diákokat, hanem a környéken élőket is kiszolgálják. A beruházások célja a hátrányos helyzetű területeken a köznevelési infrastruktúra-fejlesztés alapvető feltételeinek biztosítása. Amint megtudtuk: Sárbogárdon a központi támogatás mértéke az uszoda esetében 300 millió forint.

- A képviselő-testülettel egyetemben rendkívül fontosnak ítélem a sportberuházást a megye hátrányos helyzetű, déli részén, akár az iskolai testnevelést, az utánpótlás-nevelést vagy a versenysportot nézzük - folytatta az elöljáró. - Az uszoda ünnepélyes alapkőletételt októberre tervezzük a városi sporttelepen, s felújítjuk a komplexumhoz vezető Sport utcát.

Sükösd Tamás polgármester Fotó: Archív

Lázár János miniszter, még tavaszi ígérete szerint, közbenjárt a kormánynál, és a sárszentmiklósi településrészen élő mintegy négyezer ember júniustól visszakapta a postáját - számolt be a történésekről Sükösd Tamás.

Igaz, már megkezdődött a 2014 -2020-as uniós költségvetési ciklus, sőt 2015 derekán járunk, de a városban még az előző pénzügyi ciklus beruházásai zajlanak. Ezeket szeretnék következetesen, nem kapkodva lezárni, hogy aztán tovább léphessenek, felkészülve a következő feladatokra, szembenézve az új kihívásokkal.

A Sárbogárdi napok visszatérő fellépője az arany minősítésű Sárréti Csókavirág Népi Együttes Fotó: V. Varga József

Az energetikai korszerűsítésre kormányhatározat vonatkozik, megújul a városháza, a művelődési központ színházterme, a sárszentmiklósi, a pusztaegresi és a töbörzsöki óvoda épülete.

A felújítás mindegyik esetben a fal- és a födémszigetelést, valamint a nyílászárók cseréjét tartalmazza. Zajlik a közbeszerzés, hamarosan aláírják a támogatói szerződést, sőt, december közepéig be is kell fejezni a munkákat.

Megnyíltak az önkormányzatok gazdaságfejlesztési pályázati lehetőségei - húzta alá a polgármester. Sárbogárdon befektetőkkel tárgyalnak, ipari területet jelölnek ki. Az őszre várhatók eredmények a környezeti és energiahatékonysági operatív program pályázatairól. Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője mindenben segíti a várost és a járás településeit, szinte napi szintű a kapcsolattartás, előnyös az együttműködés.

- A pályázati lehetőségekre azonnal reagálni kell, a képviselő-testület rugalmasan alkalmazkodik mindehhez - emelte ki Sükösd Tamás. - Mivel adóerő-képességünk alacsony, elsősorban a százszázalékos támogatottságú pályázatokra fókuszálunk. Pályázati forrásból valósulhat meg a sárhatvani és a pusztaegresi településrészen az ivóvíz minőségének javítását célzó beruházás, s szeretnénk felújítani a 63-as főúttal párhuzamos, nagyon rossz állapotban lévő gyűjtőutat, a Szent István utcát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!