Sárbogárd

2015.02.05. 19:15

Tanuszoda és sportcsarnok

Sárbogárd - A rendőrkapitányság és a mentőállomás méltatlan helyen végzi tevékenységét -vélekedett újfent az elöljáró. Ha az állami szándék körvonalazódik, az önkormányzat területet tud adni a beruházáshoz.

V. Varga József

A költségvetés bevételi főösszege 1,3 milliárd, a kiadási főösszege 1,4 milliárd forint; az egyensúlyt a pénzmaradványból teremtik meg. Az önkormányzatnak az iparűzési adóból 230 millió forint bevétele származik, a gépjárműadó helyben maradó része 34 milliót tesz ki.

- Egyszerre csak egyet tudunk lépni! - fogalmazta meg sokadszorra Sükösd Tamás polgármester. - A felzárkózásról kell még mindig beszélnünk, az infrastrukturális fejlesztésekről.

Addig nyújtóznak, ameddig a takarójuk ér. Pályáznak a középületek további energia-korszerűsítésére, a lehetőségekhez mérten folytatják az útjavításokat, a gyermekintézmények fejlesztését. Bogárd és Sárszentmiklós között életminőség-javító, nem turisztikai jellegű kerékpárutat terveznek. Részt vesznek az Otthon melege programban.

Sükösd Tamás polgármester: Egyszerre csak egyet tudunk lépni!

A polgármester kifejtette: az idei év feladatai a sportberuházás köré csoportosulnak. A beruházás központi támogatásból valósulhat meg; a labdarúgó klub sporttelepén tanuszoda és sportcsarnok épül, műfüves futballpályát alakítanak ki, felújítják az öltözőket. A megye hátrányos helyzetű, déli részén ez fontos. Az állami szerepvállalás mértékéről folynak a tárgyalások, az előzetes várakozások szerint májusban kezdődhetnek a munkálatok, s decemberre be is fejeződhetnek.

Nem nyertek a Belügyminisztérium tavalyi közbiztonsági pályázatán, de nem tettek le a térfigyelő kamerarendszer kiépítéséről. Ismét pályáznak, de ettől függetlenül 10 millió forintot költenek saját forrásból az elsődleges kamerarendszer kiépítésére. A munkákat úgy alakítják, hogy a rendszer bővíthető legyen.

A közmunkában végzett mezőgazdasági termeléssel közelebb viszik a munkalehetőséget a külső településrészekhez. Tavaly 2,5 hektáron gazdálkodtak, idén ezt megháromszorozzák. Népszerűek a termények, de jól tudják, a termelés alap, melyhez hozzá kell kapcsolni a helyi feldolgozást és a közvetlen értékesítést. Nagylókon fűszerpaprika-szárító épül, Sárbogárdon a volt helyőrségi művelődési otthon épületében hűtőkamrát és feldolgozót alakítanak ki.

- A gazdaságfejlesztésnek a Mezőföld és a Sárrét mezőgazdasági adottságaira kell elsősorban fókuszálnia. A közmunkában is az értékteremtésre törekszünk - tette hozzá a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!