Sárbogárd

2014.11.09. 15:56

Fejlesztések Sárbogáron: tanuszoda és sportcsarnok épül

Sárbogárd – A közmunkában végzett mezőgazdasági termeléssel közelebb viszik a munkalehetőséget a külső településrészekhez. Népszerűek a termények, de a termelés alap, hozzá kell kapcsolni a helyi feldolgozást és a közvetlen értékesítést.

V. Varga József

– Nem tisztséget kaptunk, hanem feladatot – kezdte beszélgetésünket Sükösd Tamás polgármester. – Mindenki tudja, és teszi a dolgát. Úgy tűnik, jó úton haladunk, hiszen újra megkaptuk a támogatást, a felhatalmazást. Köszönet a választóknak!

A régi-új elöljáróra 2456-an szavaztak (64,14 százalék), a nyolc egyéni körzetből hétben a Fidesz jelöltjei nyertek. Természetesen a más színekben befutott képviselőkkel és a civil szervezetekkel is együtt dolgoznak a település javára.

Sokan a közérzetjavító intézkedéseket hiányolják – jegyezte meg a polgármester, de úgy tartja: előbb az alap-infrastruktúrát kell megteremteni. Tanuljunk meg járni, aztán szaladjunk – idézte az ismert mondást.

Sükösd Tamás polgármester: Nem tisztséget kaptunk, hanem feladatot. Tesszük a dolgunkat!

Az előző ciklus fejlesztései – városközpont-rehabilitáció és intézményi energiaracionalizálás – a polgárosodó kisvárosi jelleg megteremtését szolgálták. A különböző munkálatokra mintegy 800 millió forint pályázati forrást tudtak bevonni. Befejeződött a Zengő Óvoda fűtéskorszerűsítése, a felszíni csapadékvíz-elvezetés a pályázati támogatások függvényében folytatódhat.

Amint a polgármester kifejtette: a sportberuházás (nemzeti program, járási székhely, térségi szerepvállalás) központi támogatásból valósulhat meg. A labdarúgó klub mostani sporttelepén tanuszoda és sportcsarnok épül, műfüves futballpályát alakítanak ki, felújítják az öltözőket. A megye hátrányos helyzetű, déli részén mindez nagyon fontos. A képviselő-testület a mindennapi testnevelés mellett az utánpótlás és a versenysport fejlesztésének is elkötelezett híve.

A hármas fenntartású (Sárbogárd, Nagylók, Hantos), s jelenleg négy helyen működő Egyesített Szociális Intézmény épület-korszerűsítésére megyei fejlesztési forrásból jut majd forrás. Egy helyre kerülhet a nappali, a bentlakásos, a hajléktalan és az adminisztrációs részleg.

Sárbogárd és Sárszentmiklós között életminőség-javító, nem turisztikai jellegű kerékpárutat terveznek. Égető szükség van rá, hiszen a települést átszelő 63-as főúton naponta mintegy 10 ezer jármű közlekedik, veszélyes arrafelé a mindennapokban. A kerékpárúthoz szorosan kapcsolódnak a csapadékvíz-elvezetés további munkálatai is.

A városnak a gyermeknevelési intézményei (óvodák, bölcsőde) az elsődlegesek, de korrekt együttműködésre törekszenek a Klebelsberg intézményfenntartóval, hiszen nem mindegy a kapcsolat milyensége ott, ahol 1800 diák indul reggelente iskolába.

– A rendőrkapitányság és a mentőállomás méltatlan helyen végzi tevékenységét – vélekedett az elöljáró. – Amennyiben az állami szándék körvonalazódik, az önkormányzat területet tud adni a beruházáshoz, az építkezéshez. Költenie kellene a fenntartónak a bíróság épületére is, furcsa megtapasztalni, hogy a közútkezelő üzemmérnöksége előtt a legrosszabb az út, s sajnos a vasútállomás környékén sem javultak az állapotok.

A városban némileg élénkült a munkaerőpiac, fejlődik a vetőmag-termeltető és a műanyag-feldolgozó vállalkozás, viszont az önkormányzat önmagában nem tud munkahelyeket teremteni – mondta el Sükösd Tamás. A körülményeket tudja olyanná tenni, hogy a befektetők Sárbogárdra jöjjenek. A gazdaságfejlesztésnek a Mezőföld és a Sárrét mezőgazdasági adottságaira kell elsősorban fókuszálnia – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!