Sárbogárd

2016.12.08. 16:25

Lovas évzáró Alapon

Alap - A Fejér Megyei Lovassport Szövetség évzárójának a díjugrató megyei bajnokság tavaszi fordulóját évek óta sikeresen lebonyolító település adott otthont.

V. Varga József

A lovas randevún Gosztola Gábor, a fogathajtó szakág elnöke a C-kategória megyei versenyeit elemezte a számok tükrében. A Tasson lebonyolított országos C-kategóriás egyesfogathajtó döntőn Csepelszigeti Ferenc (Sárbogárdi LE) egyéniben bronzérmet gyűjtött be; a csapatversenyben pedig megyei alakulatunk - Csepelszigeti Ferenc, Csepelszigeti Zoltán (Sárbogárd), Szelei Zoltán (Classic-Horse, Pákozd) - a kiváló második helyen végzett. A szakági vezető örömmel számolt be arról, hogy a nemzeti lovas Talent programba két fiatal hajtónkat is beválogatták: a vajtai Érsek Anettet (2. korcsoport, póni egyesfogat) és a seregélyesi ifj. Ihász Bélát (4. korcsoport, nagyló kettesfogat). A 2017-es évre feladatként fogalmazták meg a megyei fogatos létszám növelését, a csapatbajnokság újraszervezését, és a dunántúli megyék döntőjének továbbvitelét - hangsúlyozta Gosztola.

Díjugrató győzteseink a lovas évzárón - bájos ifjú hölgykoszorú két férfiú, Kunos Attila és Kapoli István társaságában Fotó: V. Varga József

A megyei díjugrató bajnokság idei fordulóit Cecén, Alapon, Sárosdon és Székesfehérváron rendezték, majd a döntőt szintén Fehérváron - foglalta össze Kunos Attila, a díjugrató szakág elnöke. A Balatonvilágoson megrendezett Némethy Bertalan nyugat-magyarországi regionális döntő csapatversenyében a dobogó első két fokát Fejér megyei lovasok foglalhatták el. Győzött a Classic-Horse gárdája: Zöllner Lili, Szőke Sára, Szűcs József, Varga Balázs, csapatvezető Sós Attila. Jövőre ismét megrendezik a Fejér megyei bajnokságot, nagyobb létszámú megyei válogatottal készülnek a regionális döntőre, s szeretnének részt venni az országos lovas szövetség pályázatain - tette hozzá Kunos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!