Sárbogárd

2013.05.01. 09:15

Szebbé varázsolják az ovit

Rendkívüli testületi ülést tartottak a településen, melyen a Zengő Óvoda energetikai korszerűsítéséről, felújításáról is döntöttek.

A sárbogárdi Zengő Óvoda épületének részleges felújítására még 2010-ben pályázott sikeresen az önkormányzat, melynek eredményeként az intézmény egy része megszépült, bővült, így készülhetett el például a tornaszoba, s valósulhatott meg az akadálymentesítés is. Most az önkormányzatnak az egyes feladataihoz kapcsolódó fejlesztési támogatás igénybevételével lehetősége nyílik a munkálatok folytatására.

A támogatással megvalósulhatna az épület egészének felújítása, hőszigetelése, a fűtéskorszerűsítés, a nyílászárók cseréje. Továbbá olyan eszközök, berendezések beszerzése, melyek a kapacitásbővítést szolgálják. Az elnyerhető összeg 30 millió forint, a támogatás 20 százalékos önerő mellett vehető igénybe. A testület tervei szerint az intézmény korszerűsítése mintegy 37 millió forintból valósítható meg, melyhez a valamivel több mint 7 millió forintos önerőt az önkormányzat a 2013. évi költségvetésében biztosítja a program megvalósításához. A testületi ülés másik fontos napirendi pontja volt a központi orvosi ügyeleti feladatok ellátásának kérdése.

A Sárbogárdi Többcélú Kistérségi Társulás június 30-án jogutóddal megszűnik, emiatt a központi orvosi ügyeleti feladatok ellátására közbeszerzési eljárást kell kiírni, mely Sárbogárd, Nagylók és Hantos lakosait látja majd el. A cél, hogy a nyertes pályázóval legalább három évre szerződést kössenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!