lámpafényes tárlatvezetés

2021.11.18. 19:00

Vörösmarty emlékére kötetbemutatót tartanak

FMH

A Vörösmarty Emlékházban hamarosan kapható lesz Lukács László és Bányai Balázs közös kötete, amely A Vörösmarty Emlékház története címet kapta. A Velencei-tavi Könyvtár sorozat negyedik darabjaként jelenik meg a kötet, melyben a szerzők Vörösmarty Mihály egykori lakhelyének történetét, az író kápolnásnyéki kötődését tárják fel, és részletes történeti kitekintést kapunk a későbbi tulajdonos Kresz család életéről is. Stílusosan Vörösmarty Mihály születésnapján, december 1-jén 17 órakor mutatják be a kötetet a kápolnásnyéki Halász-kastélyban.

Addig is rendhagyó esemény alkalmával ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Szózat költőjének életével: november 21-én, e hét vasárnap 17 órától lámpafényes tárlatvezetést tartanak a Vörösmarty Emlékházban. Az emlékházi „túra” kronologikus sorrendben mutatja be Vörösmarty életét gyermekkorától egészen 1855-ben bekövetkezett haláláig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!