Rendőrségi

2014.01.07. 11:57

Vádemelés a tartálykocsi megcsapolói ellen

Székesfehérvár - A sofőr és társai zsákokba pakolták a kamionban szállított anyagot. Székesfehérvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányságra 2013. június 4-én este tett bejelentést egy kelet-magyarországi szállítással foglalkozó vállalkozás vezetője, hogy Seregélyes Jánosmajorban az egyik kamionjából éppen akkor tulajdonítják el a benne szállított műanyag granulátumot. A bejelentő elmondta, hogy gyanúsnak találták a cégük alkalmazásában álló egyik sofőr tevékenységét, ezért egy munkatársával követni kezdték, amikor az a granulátummal megrakott tartálykocsival Olaszország felé indult. Székesfehérvárig minden rendben volt, de itt a kamion letért az előírt útvonalról, és Seregélyesen a Jánosmajorban állt meg.

A helyszínre küldött rendőrjárőrök öt férfit értek tetten, akik éppen azon serénykedtek, hogy a tehergépkocsiból zsákokba fejtsék a granulátumot, majd azt egy másik platós gépkocsira rakják fel. Az egyenruhások kiérkezéséig tizenkét zsákot sikerült megtölteni és átpakolni.

Az intézkedés során a járőrök elfogták és előállították az öt férfit, F. Péter 25 éves, F. Gábor 31 éves és O Norbert 25 éves keceli , valamint L. Zoltán 41 éves dédestapolcsányi és Sz. Sándor 45 éves imrehegyi lakosokat, akiket azt követően a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást, melyet a napokban befejezett és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!