Rendőrségi

2009.05.30. 02:29

Rablófogáshoz fél óra is elég

Kajászó - Az M7-es autópálya melletti benzinkutat fegyverrel kirabolták, de a rendőrök rövid hajsza után elfogták a tettest - tudtuk meg R. Szabó Ágnes főkapitánysági szóvivőtől.

Ármás János

Fegyvert fogott egy férfi a benzinkutasra, miután rákerült a sor a pénztárnál. A zacskóba bepakolt pénzzel együtt egy fekete autóval menekült a helyszínről. Nem egészen fél óra múlva az etyeki körzeti megbízott kattintotta rá a bilincset. Akkor már öt rendőrkapitányság 21 járőrautója vette közre a menekülő férfit. A fegyvert is és a pénzt is megtalálták Lacettijében.

Nem sokkal fél öt után érkezett a riasztás az M7-es autópálya kajászói lehajtója mellett lévő töltőállomásról. A bejelentésben szereplő férfi beállt a pénztársorba, majd amikor rákerült a sor, fegyvert fogott a kutasra, és pénzt követelt. Az alkalmazott átadta a kasszában lévő bankjegyeket. A férfi beült fekete autójába, és elhajtott. A szemtanúk elmondásából arra lehetett következtetni, hogy a férfi Vál- Alcsútdoboz irányába menekült. A menekülőt a rendőrség központi ügyelete által átirányított gárdonyi, székesfehérvári és bicskei járőrök vették üldözőbe. A kört az érdi és budaörsi járőrök segítségével zárták Fejér megye rendőrei. A fekete Lacettit és a benne ülő férfit Etyek területén észlelte a körzeti megbízott. Mire kollégái odaértek, a főtörzs-zászlós, aki Bicske város Év rendőre címét nyerte el a múlt évben, már megbilincselte a töltőállomás kirablóját. Az autó első ülésén megtalálták azt a PA63-as gáz-riasztó fegyvert, amit az elkövetéskor használt. A jármű átvizsgálásakor megtalálták a benzinkútról eltulajdonított készpénzt is. A 48 éves törökbálinti férfi, mint mondta, eladósodott, ezért rabolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!