Rendőrségi

2017.03.05. 15:41

Tavaly a tó körül droghálózatot, tolvajokat füleltek le

Gárdony - Sági János rendőr ezredes, a Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetője értékelte a Gárdonyi Rendőrkapitányság 2016. évben végzett munkáját.

S. Töttő Rita

A rendőrkapitány kiemelte értékelője során, hogy a turisztikai időszakban munkatársai 98 esetben mentettek embereket a Velencei-tóból. A témával kapcsolatban arra is kitért, hogy szeptemberben a rendőrkapitányság adott otthont a XV. Országos Vízirendészeti Rendőrjárőr Versenynek, ahol kollégái bronzérmet szereztek.

Fontos megemlíteni, hogy tavaly a rendőrkapitányság illetékességi területén kiemelt életellenes bűncselekmény nem történt. Ez igaz a nyári szezonban megtartott rendezvényekre is, amelyek rendkívüli esemény nélkül zajlottak le. Az ezredes emellett beszámolt arról, hogy csökkent a 10 ezer lakosra jutó bűncselekmények és a halálos végkimenetelű balesetek száma.

Az évértékelő kapcsán megkerestük a rendőrkapitányt, aki kérdéseinkre elárulta: a lopások alakulásának számán látszik, hogy egyre kevesebb van belőle, viszont egyre nagyobb a felderítési mutatója. A bűncselekmények legnagyobb számát (70-75 százalékát) egyébként a térségben továbbra is a vagyon elleni bűncselekmények tették ki, melyek száma a 2015-ös 689-ről 2016-ban 682-re csökkent, ami inkább stagnálásnak mondható.

Tavaly több gépkocsifeltörőt kerítettek kézre, mint az előző években, az autólopások száma stagnált, a rongálások száma pedig kicsit csökkent (55-ről 51-re).

- A turisztikai időszak nálunk mindig kiemelt szerepet kap, hiszen ilyenkor az állandó lakosság sokszorosa jelenik meg a településeinken - árulta el a kapitány. A szezon legfontosabb feladatának számító EFOTT-on kívül számos egyéb rendezvényt is biztosított a rendőrség. Emellett, tudtuk meg, a legtöbb feladatot a strandlopások adták.

- Sikerként könyvelhetjük el, hogy a Velence Korzón felderítettünk egy pusztaszabolcsi kört, akik 27 rendbeli strandlopással gyanúsíthatók. Siker még, hogy felszámoltunk egy Martonvásár-Baracska környékéről érkező kábítószerterjesztő hálózatot is - mondta a kapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!