Rendőrségi

2015.02.06. 09:17

Kileste, majd brutálisan megverte és kirabolta idős szomszédját

A Fejér Megyei Főügyészség indítványozta annak a 42 éves férfinek az előzetes letartóztatását, aki Bicskén a szomszédjában lakó 80 éves idős asszonyt többször életveszélyesen megütve kirabolta.

Klecska Ernő

A nyomozás adatai szerint a férfi 2015. január 22-én Bicskén a szomszédjában lakó 80 éves idős asszonyt kifigyelte, amint a háza kulcsra zárt bejárati ajtaját kinyitotta és az épületbe bement. A gyanúsított ekkor az arcát maszkkal eltakarva átmászott a kerítésen és hátulról a sértett száját befogta, majd rablási szándékkal ököllel több alkalommal a fején megütötte, miközben pénzt és vagyontárgyakat követelt tőle. Az asszony a fenyegetés és erőszak hatására 30.000,- Ft készpénzt adott át a férfinek, aki ezen kívül eltulajdonított egy pár arany fülbevalót is. A férfi ezt követően a földön fekvő, magatehetetlen idős asszonyt magára hagyta és eltávozott a helyszínről. A bántalmazás következtében a sértett a jelenlegi adatok szerint koponya-, orr-, kulcs-, kézcsonttörést és vállsérülést, valamint szem- és csigolyasérülést szenvedett, amely sérülések 8 napon túl gyógyulóak voltak, a koponyatörés pedig közvetett életveszélyes állapotot eredményezett - tájékoztatott Jászberényiné Király Teodóra, a  főügyészség sajtószóvivője.

Az ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indítványozta a büntetett előéletű férfi előzetes letartóztatását, figyelemmel az eljárás tárgyát képező jelentős tárgyi súlyú, fokozottan társadalomra veszélyes bűncselekményre, valamint arra, hogy a gyanúsított elfogatóparancs alapján került elfogásra, tekintetében a szökés és elrejtőzés veszélye fennáll. Munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, az előéletére és a cselekménye jellegére figyelemmel a bűnismétlés ténye és reális veszélye is megállapítható, valamint alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a szomszédjában lakó sértett befolyásolásával, illetve megfélemlítésével a bizonyítási eljárást megnehezítené.

Az indítványról a Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon dönt - tudta meg a Fejér Megyei Hírlap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!