Rendőrségi

2014.07.25. 08:33

Babakocsit hirdető csaló ellen emeltek vádat

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a 24 éves nővel szemben, aki tavaly februártól 2014 márciusáig babakocsikat, babaruházati termékeket hirdetett eladásra népszerű hirdetési portálokon, de a termékeket nem küldte el és a vételárat sem utalta vissza a vásárlóknak. Ezzel 61 sértettnek közel egymillió forintos kárt okozott – mondta a Feol.hu-nak Juhász András főügyész.

Buthy Lilla

A büntetlen előéletű, előzetes letartóztatásban lévő nő internetről letöltött fényképekkel árulta a babakocsikat. Különböző felhasználó neveket, változó elérhetőségeket, e-mail címeket, telefonszámokat adott meg és azokon tartotta a kapcsolatot a potenciális ügyfelekkel. A vételár, illetve az előleg átutalását követően a termékeket nem küldte el és a vételárat sem fizette vissza. A jogtalanul megszerzett pénzből csupán 20 ezer forintot adott vissza, a többit vélhetően elköltötte. A nő még 2012. december 5-én egy székesfehérvári áruházban vásárolt, amikor a bankkártyás fizetés során megfigyelte ismerőse PIN-kódját. Később átkutatta ismerőse táskáját és a mobiltelefonjával rögzítette a bankkártyájának az adatait. Az így megszerzett adatokat felhasználva 2012-ben tizenhét alkalommal, közel 57 ezer forintért vásárolt internetes oldalakon. Az ügyészség a vádiratában csalás miatt börtönbüntetést és az előzetes letartóztatás fenntartását indítványozta a bíróságnak. A BTK szerint a nő akár 4 és fél év szabadságvesztésre is ítélhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!