Rendőrségi

2012.11.05. 18:02

Tömeges baleset történt a 81-es főúton, beszorult sérültekkel (fotókkal)

Székesfehérvár - Baleset történt a 81-es főút Magyaralmás és Söréd közötti szakaszán hétfőn késő délután - tudta meg lapunk. A helyszínnél késő estig volt útzár.

feol.hu

Az útzárat este 11 órára feloldották.

Szabó-Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő este közölte: a 81-es főúton, Magyaralmás és Söréd között három személygépkocsi és két furgon ütközött. A Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányításával a székesfehérvári hivatásos tűzoltók három beszorult sérültet szabadítottak ki a roncsok közül. A balesettel érintett szakaszon teljes útzár van a 81-es főúton.

Az ütközés után Magyaralmás és Söréd között körülbelül 500 méter hosszan, az úton és az árokban szóródtak szét a járművek alkatrészei. A baleset részese volt egy Peugeot Expert furgon, amely az árokban fejtetőre borult, továbbá egy Fiat Ducato furgon, valamint egy Honda Jazz, egy Toyota Avensis és egy Ford Focus személygépkocsi. A Honda és a Ford az úton, a Toyota és a Fiat szintén az árokban állt meg. A Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányításával a székesfehérvári hivatásos tűzoltók a Fiat furgonból egy, a Hondából két beszorult sérültet szabadítottak ki a roncsok közül. A balesetben összesen tizenketten – az elsődleges adatok alapján négyen súlyosan, nyolcan könnyebben - sérültek meg.

A rendőrségi helyszínelés és a műszaki mentés jelenleg is tart. (19 óra 00 perc)

Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a Mór felől érkező furgon eddig tisztázatlan okból áttért a szemközti sávba, érintőlegesen ütközött egy személyautóval, majd frontálisan egy másikkal. Az első személykocsi ezután nekicsapódott egy másik kisteherautónak, utána pedig egy személyautónak. A balesetben így összesen öt jármű ütközött, két furgon és három személyautó. 
A  balesetben tizenketten sérültek, közülük négyen súlyosan, nyolcan könnyebben. Kórházba vitték őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!