Rendőrségi

2012.08.21. 10:10

Baleset az M3-ason: három ember égett benn egy autóban (frissítve)

Feloldották az M3-as autópályán a kedd hajnali súlyos baleset miatt elrendelt teljes útzárat, de még mindig lassú a haladás Budapest felé - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedd délben az MTI-vel.

MTI

Torlódás az útlezárás miatt

Hatalmas a torlódás az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, miután a 44. kilométerszelvénynél hajnalban két autó ütközésekor az egyik jármű kigyulladt; három ember meghalt, kettő megsérült. A pályazár több óráig is eltarthat, érdemes már Hatvan előtt kerülőútra letérni - közölte a katasztrófavédelem és a rendőrség kedd reggel az MTI-vel.

Szabó János, a Pest megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese elmondta: az égő járművet a gödöllői tűzoltók oltották el, majd a roncsot visszahűtötték, hogy a helyszínelés befejeztével szétdarabolhassák, s kiemelhessék belőle a holttesteket.
 
A teljes útzár miatt hatalmas a dugó a környéken, a körülbelül 20 kilométeres kocsisor vége Hatvannál vesztegel, de a kerülőútként használt 3-as főút is egyre telítettebb - közölte a megyei katasztrófavédelem helyszínen tartózkodó igazgatóhelyettese.
Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a teljes útzár még órákig is eltarthat. A forgalmat a kerekharaszti pihenőnél terelik le a 3-as főútra, ám az egyre növekvő kocsisor miatt jóval előbb érdemes kerülőútra letérni a főváros felé haladóknak - tanácsolta a szóvivő. 
 

Baleset az M3-ason: három ember égett benn egy autóban
      

Három ember meghalt, kettő megsérült egy balesetben kedden hajnalban az M3-as autópályán a 44-es kilométerszelvénynél; a sztráda Budapest felé tartó oldalát az érintett szakaszon teljes szélességében lezárták - közölte az MTI-vel a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője.


    
A Fiatban hárman bennégtek, holttestüket a tűzoltók az oltást követően találták meg a roncsok között - mondta a szóvivő. A kocsiból egy ember még időben ki tudott mászni, ő másodfokú égési sérüléseket szenvedett.
A BMW vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett, esetében felmerült az ittasság gyanúja, a rendőrség szakértők bevonásával folytatja a vizsgálatot - tette hozzá Kovács Viktória.

 


    
Az autópálya Budapest felé tartó oldalán az érintett szakaszon teljes útzár van, a közlekedőket Kerekharasztnál terelik el.
Az Állami Autópálya Kezelő honlapján szereplő tájékoztatás szerint a helyszínen már hajnali 6 óra előtt torlódás alakult ki, a forgalmat Hatvan és Bag között a 3-as főútra terelik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!