Rendőrségi

2012.06.20. 18:12

Borulás kenuval, vízi biciklivel a Velencei-tavon

A Velencei-tóból hat embert kellet kimenteni szerdán - tudtuk meg este R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivőtől.

Szabó Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

A szóvivő közölte: a tó Templom-tisztás nevű részén hárman - két nő és egy férfi - egy túrakenuval borultak fel. A vízi rendőrök hamarosan a helyszínre értek, kimentették az embereket és a kenut is partra tették.

A Nagy-tisztáson pedig három ittas fiatalember vízi biciklivel borult föl. Őket szintén kimentették a vízi rendőrök, akik megfordították a járművet, majd a partra vitték.

A rendőrség csütörtökön a következőket közölte az esetek kapcsán: a Velencei-tó Templom-tisztás elnevezésű vízfelületén délután fél négykor észlelték a rendőrhajóból a szolgálatban lévő vízijárőrök, hogy egy túrakenu felborult, három utasa a vízben van. A kenu két hölgy és egy férfi utasa mentőmellényt viselt, elmondásuk szerint még úszni is tudtak, de a távoli part és a déli szél miatt nehéz feladat lett volna számukra a biztonságos partra jutni. A járőrök hajójukba emelték az utasokat, vontára vették a kenut, és embert, eszközt épségben tettek partra a velencei kikötőben. A céges rendezvény Pest megyei résztvevői nem sérültek a vizes kaland során.

Nem sokkal később vízi biciklisek kerültek bajba a Nagytisztáson. A huszonéves fiatalok felborultak a vízen, vízbe estek. A felborult sporteszközt nem tudták visszafordítani. A partról észlelték az eseményt és értesítették a rendőröket. A vízi járőrök hajójukba emelték a három ittas fiatalt, és miután visszafordították a biciklit, vontára vették és a partig vitték - közölte R. Szabó Ágnes rendőrségi szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!