Rendőrségi

2011.08.10. 09:44

Sms-ben kért segítéget az Appenninekben lezuhant magyar lány

Magyarországra küldött sms segítségével mentenek ki egy szurdokba zuhant magyar nőt az olasz hegyi mentők Majellában, az Appenninek vonulatához tartozó mészkőhegység legmagasabb csúcsánál, a Monte Amarónál. Kedd este azonban fel kellett függeszteni a fiatal magyar turistanő keresését a rossz időjárási viszonyok miatt.

MTI

A magyar turistanőnek még szombat reggel veszett nyoma, amikor elhagyta táborhelyét a Mammarosa hegyi szálloda körzetében, Abruzzo régióban. 
   
Az olasz hírügynökség beszámolója szerint a bajba jutott magyar nő sms-t küldött rokonainak Magyarországra, akik az olasz hatóságok segítségét kérték kimentéséhez.
   
Kedd délután az olasz hegyi mentők beszámoltak arról, hogy sikerült megtalálni a Monte Amaro egyik völgyében a turistanőt, s a gyorsabb mentése érdekében egy helikoptert is bevetettek.

Felfüggesztették a magyar turistanő keresését az Appenninekben

Felfüggesztették az olasz hegyi mentők kedd este a Monte Amarónál szurdokba zuhant fiatal magyar turistanő keresését, mivel a rossz időjárási viszonyok akadályozták a helikoptereket a nő pontos helyének meghatározásában.

Közben kiderült, hogy a bajba jutott turista legalább nyolcórás gyalogútra van a hegyi mentők blockhausi bázisától. A mentők ezután úgy döntöttek, hogy szerda reggel folytatják a keresést.
   
A magyar turistanőnek még szombat reggel veszett nyoma, amikor elhagyta táborhelyét a Mammarosa hegyi szálloda körzetében, Abruzzo régióban. A lány sms-t küldött magyarországi rokonainak, s azok tájékoztatták az olasz hatóságokat.
   
Kedd délután az olasz hegyi mentők arról számoltak be, hogy a turistanőt sikerült megtalálni a Monte Amaro egyik völgyében, s a gyorsabb mentés érdekében egy helikoptert is bevetettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!