Rendőrségi

2011.08.03. 14:23

Kisfiúkat mentett a sürgősségi hajó a Balatonnál

Rövid időn belül a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata által működtetett Rupert sürgősségi mentőhajónak kétszer is ki kellett futnia szerdán, először egy súlyos allergiás esethez, másodszor pedig egy gerincsérülthez – tájékoztatott a VMSZ szóvivője.

feol.hu

Káptalanfüredre riasztották a hajót, ahol a strandon egy darázscsípés miatt lett rosszul egy 10 éves kisfiú, aki allergiája miatt súlyos sokkot kapott. Amikor a Rupert a helyszínre érkezett a kisfiú már fulladt. A Rupert orvosa ellátta a kisfiút, majd az időközben helyszínre érkező mentőautó személyzetének átadták a beteget. Alig tért vissza a hajó a tihanyi állomáshelyére, újabb riasztás érkezett az Országos Mentőszolgálattól: egy kilencéves kisfiú esett Fövenyesen a vízbe egy magas mólóról.

A helyszínen derült ki, hogy a kisfiú egy fáról esett le és eszméletét vesztette, a hátán szenvedett gerincsérülést. A Rupert  és az Országos Mentőszolgálat munkatársai közösen látták el a fiút, majd mentőautóval kórházba szállították - írja a naplo-online.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!