Rendőrségi

2010.12.15. 06:24

Halál az M1-esen: leállósávban várakozó kamionnak csapódott az autó

Nekicsapódott egy a leállósávban várakozó kamion pótkocsijának egy szlovák személyautó az M1-es autópálya Budapest felé vezető sávjában, Bicskénél, szerda hajnalban. Az autó sofőrje a helyszínen meghalt, két utasa súlyosan megsérült.

feol.hu

A magyar rendszámú kamion még éjfélkor defektet kapott, ezért a sofőr leparkolt a leállósávban és várta a mentést. Hajnali négy órakor azonban egy szlovák rendszámú Skoda Octavia a havas úton feltehetően megcsúszott, megpördült és bal oldalával a pótkocsi sarkának csapódott.

A baleset során a sofőr, egy 56 éves szlovák férfi a helyszínen életét vesztette. Két utasa, egy 38 és egy 35 éves szlovák nő súlyosan megsérültek. Őket a helyszínre érkező mentők Tatabányára, a Szent Borbála Kórházba szállították.

A műszaki mentés ideje alatt a pálya balesettel érintett szakasza csak egy sávon járható - tudtuk meg  Németh – Kész Mónika rendőr százados beszámolójából.

Az erős havazás miatt rosszak az út – és látási viszonyok, ezért a  rendőrség mindenkit arra kér, hogy óvatosan vezessen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!