Rendőrségi

2010.09.15. 11:01

Begyógyszerezve, késsel fenyegetőzött a gyermekotthonban

Késsel fenyegette meg gondozóit egy magát begyógyszerező 15 éves fiú kedden a mátészalkai gyermekotthonban - közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel.

MTI

Fülöp Gergelynek, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének közlése szerint a gyermekvédelmi központ dolgozói a tanítási időben a szobájában alvó gyereket próbálták meg felébreszteni. Amikor a fiú szembesült azzal, hogy kórházba akarják vinni, őrjöngeni kezdett. Kézzel betört egy ablakot, majd egy felkapott késsel fenyegetőzött, de a dolgozók el tudták tőle venni. Erre egy másikat kapott fel a nevelői szobában, de végül ismét sikerült lefegyverezniük a gondozóknak - ismertette a százados.
   
Az intézmény munkatársainak elmondása szerint az agresszív fiú - aki ellen két büntetőeljárás is folyamatban van - félelemben tartja a többi gyereket, és a nevelőket is többször megfenyegette már - tette hozzá Fülöp Gergely.
   
Azt, hogy mitől volt kábult, és milyen szer hatása alatt kezdett el tombolni, szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség. Elmondása szerint egy haverjától kapott gyógyszert; a feltételezések szerint nyugtatót vett be.
   
A fiút felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanújával vették őrizetbe. Az intézet egyik dolgozója az őt ért fenyegetés miatt magánindítvánnyal is élt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!