süssük meg!

2020.10.08. 16:00

Már nem a szilva, hanem a dió hullik a fáról

Szedegessünk néhány szemet, majd eszegessünk belőlük kínai sült dió formájában!

Szanyi-Nagy Judit

Aranyló-csillogó édesség Fotó: Szanyi-Nagy Judit / FMH

Kevés idő- és munkaráfordítással annál ízletesebb nassolnivalót kapunk a következő recepttel. Hozzávalók: 15 dkg dió, 3 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál méz, valamint fahéj. A megbontott, előkészített diót egy forró serpenyőbe szórjuk, s hozzáadjuk a cukrot (amely ízlés és életmód szerint akár „hagyományos” kristálycukor is lehet). Folyamatos kevergetés mellett elérjük, hogy a cukor folyékony halmazállapotú legyen, majd ekkor hozzáadjuk a mézet is.

Aranyló-csillogó édesség
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / FMH

A serpenyő tartalmát addig kevergetjük, rázogatjuk és sütjük, ameddig az abban lévő édességek nem karamellizálódnak. Miután ez megtörtént, az egészet – ízlés szerint – meghintjük fahéjjal, a diót egy tányérra emeljük, majd hagyjuk kihűlni. Műanyag dobozban tárolva ropogós marad a végeredmény!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!