magyaros étlap

2019.09.08. 15:00

Klasszikus paprikáskrumpli – Így készítjük mi!

Annyira egyszerű, mint a paprikás krumpli! – tartja a mondás. Mutatjuk, mi hogyan készítjük!

Szanyi-Nagy Judit

Forrás: Pixabay

Ha szabadtéren, jellemzően nagy adagban készülő ételekre gondolunk, valószínűleg az elsők között jut eszünkbe a paprikás krumpli.

Hozzávalók: 1 kilogramm burgonya, 1 darab vöröshagyma, 15 dkg szárazkolbász, 4 evőkanál étolaj, 2 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál pirospaprika, só, bors, friss petrezselyem.

A burgonyát megpucoljuk, megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A hagymát felaprózzuk, a kolbászt felkarikázzuk. Az előkészítést követően felforrósítjuk az olajat, ebbe beletesszük a hagymát, amit üvegesre párolunk. Ha ezzel elkészültünk, lehúzzuk a tűzről, így keverjük hozzá az őrölt pirospaprikát.

Hozzáadjuk a krumplit, a kolbászkarikákat és a zúzott fokhagymát, majd az ízlésünknek megfelelően fűszerezzük: sózzuk, borsozzuk. Ezután felöntjük annyi vízzel, ami még nem lepi el teljesen a készülő ételt.

Így közepes lángon, fedő alatt összefőzzük az egészet, egészen addig, amíg a burgonya meg nem pirul. Tálaláskor friss petrezselymet is adhatunk hozzá, amely fokozza az ízeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!