Gasztrománia

2019.04.28. 08:30

Amerikai palacsinta: különleges, gyomorkímélő finomság

Egyszerű és fenséges amerikai palacsinta: reggelire és vacsorára egyaránt kiadós mennyiség készül ebből az ételből az alábbi recept alapján.

Szanyi-Nagy Judit

A palacsinta amerikai változata bolti juharsziruppal

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Hozzávalók: 1 bögre liszt, 1 bögre tej, 1 darab tojás, 1 teás­kanál sütőpor, ízlés szerint cukor, valamint ízlés szerint vanília és fahéj (ez utóbbi kettő akár el is hagyható).

A felsorolt hozzávalókat egy tálban kézi habverővel keverjük össze! Ne ijedjünk meg, ha kicsit folyósabb állagot kapunk, nem is baj, ha nem masszív a tészta. A palacsintaalapot öntsük étolaj (vagy bármiféle zsiradék) nélküli, forró serpenyőbe, kisebb adagokban. Süssük addig (és ne piszkáljuk!), amíg a teteje buborékos nem lesz.

A palacsinta amerikai változata bolti juharsziruppal
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Ha megjelentek a buborékok, fordítsuk meg a palacsintát! Szép aranybarna színt kell kapnunk. Három-négy percig süssük így a másik oldalát is – itt buborékokra már nem kell várnunk. Ha fehérebbek lennének a palacsinták, az sem gond, a tészta megsült.

Ízlés szerint tálaljuk porcukorral, juharsziruppal és (fagyasztott) gyümölccsel! Van, aki szerint a mogyorókrém, fagyi is illik hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!