Gasztro

2018.04.18. 16:00

Az olasz kedvenc: bolognai, fitten, durumtésztával

Újragondoltuk a bolognai spagettit: pulykamellel és durumtésztával is ízletes – és persze egészségesebb.

Szanyi-Nagy Judit

Felejtsük el a zacskós, porból készített spagettit!

Forrás: Pxhere

Bolognai hozzávalók: 120 g pulykamellfilé, 55 g sárgarépa, 40 g gyökérkocka vagy fehérrépa, 40 g light ketchup, 40 g paradicsompüré, 40 g sovány sajt, 10 g nyírfacukor, 10 g vöröshagyma, 2 g fokhagyma, 90 g durumtészta, olaj, oregánó.

Felejtsük el a zacskós, porból készített spagettit!
Forrás: Pxhere

Elkészítés: A tésztát sós vízben főzzük meg. A kockára vágott hagymát kevés olajon pirítsuk meg, s adjuk hozzá a sárgarépát, a gyökérkockát vagy a fehérrépát, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük oregánóval és fokhagymával. Ha a zöldségek megpuhultak, adjuk hozzájuk a paradicsompürét, ketchupot, ha kell, édesítsük azokat nyírfacukorral. A pulykamellet szeleteljük fel, sózzuk, igény szerint fűszerezzük, és olajon süssük meg. A kész húsdarabokra öntsük rá a bolognai mártást, szórjuk meg reszelt sajttal. Az ételt durumtésztával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!