Gasztro

2018.02.28. 11:00

Nápolyi házilag: Csak a töltelék szab határt az ízvilágban

Aki kevésbé rajong az édes nassolnivalókért, a házilag elkészített ostyaszeletekben biztosan nem fog csalódni!

Szanyi-Nagy Judit

Az otthon készült ostyaszeleteknek két előnye van: az egyik, hogy az ostyalap már készen megvásárolható a boltokban, a másik, hogy a tölteléket tekintve sokféle ízesítésű desszert készülhet, ugyanazzal a módszerrel. Ha kakaós tölteléket szeretnénk készíteni, első lépésként egy edényben, gőz felett olvasszuk meg 25 dkg vaj, 5 dkg kakaópor, 25 dkg porcukor, 3 darab tojás és 1 tasak vaníliás cukor elegyét, és főzzük sűrűre.

Hagyjuk hűlni a krémet, majd kenjük meg vele az első ostyaszeletet, amit aztán egy újabb ostyával fedjünk le. Ismételjük a rétegezést egészen addig, amíg elfogynak az összetevők. A desszertet érdemes egy kis időre hűtőbe tenni, hogy összetapadjon, és könnyen tudjuk szeletelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!