Receptek

2015.04.07. 15:43

A kipróbált recepteket is továbbfejlesztik a sárkeresztesi háziasszonyok

Van egy csapatnyi lány és asszony a faluban, akik minden második héten összejönnek a művelődési házban és a szépen felújított és berendezett konyhában finomságokat sütnek és főznek.

Civil Tudósítónktól

Ki-ki hozza a maga jól bevált, vagy éppen frissen olvasott és még soha ki nem próbált receptjét, aztán az elkészítés közben megbeszélik, ki hogyan szokta, mit ad hozzá, hogy a végeredmény egy igazán ízletes és egyszerűen elkészíthető étel legyen, amit természetesen a találkozó végén el is fogyasztanak.

A klub tagjai balról jobbra: Pánczél Péterné, Kuglerné Eper Ágnes, Igari Imréné, Barkai Ágnes, Fodor Éva, Kovácsné Vadász Valéria, Trucza Orsolya, Róka Timea (Fotó: Pánczél Péterné)

A keresztesi háziasszonyok – mert azt ugye mondani sem kell, hogy férfiember szinte csak az elkészült ételek elfogyasztására érkezik meg –, szóval a „szakácsnők” mindig keresik az aktualitásokat, hogy otthon a családot megörvendeztethessék valami újdonsággal. Legyen ünnepnap, vagy éppen egy aktuálisan érő gyümölcs időszaka, kitalálnak és kitálalnak valami különlegeset az asztalra.

A túrógombóc, Ági receptjéből (Fotó: Pánczél Péterné)

A legutóbbi alkalommal Ági túrógombóca volt az aktuális recept, amelyet ő így készített el: Tejbegrízt főzünk 0,5 liter tejből, egy bögre búzadarából (2-2,5 dl elég), kevés cukorral és egy csomag vaníliás cukorral. Hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, hozzáadunk 0,5 kg túrót,(mehet bele reszelt citromhéj is), gombócokat formázunk, és pirított zsemlemorzsába forgatjuk őket. Porcukorral vagy tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!