Ráckeresztúr

2016.12.12. 15:50

Ismét világít a betlehemi láng

Ráckeresztúr – Advent harmadik vasárnapján, örömvasárnap érkezett a betlehemi láng Ráckeresztúrra.

Gajdó Ágnes

A szép hagyományt kilenc évvel ezelőtt teremtették meg a településen, akkor épült meg a láng őrzőhelye a templom közelében.

A betlehemi lángot minden év adventjében a Jézus születésének helyén álló Születés Temploma örökmécseséről gyújtják meg, s cserkészek hozzák Magyarországra. Gödöllőn ünnepélyes keretek között osztják szét az oda érkezőknek.

Fotó: Herkli Antal

Idén Dienes Gábor alpolgármester, Pátkai István, az egyházközség világi elnöke és két hittanos diák, Petkes Csenge és Juhász Zsolt hozta el a lángot Ráckeresztúrra. A küldöttséget Herkli Antal világi lelkipásztori munkatárs e szavakkal fogadta a templomban: „Köszönjük, hogy elhoztátok a betlehemi lángot. Fontos esemény számunkra, hogy a szeretet lángja ismét megérkezett Ráckeresztúrra. Lélekben, erősít bennünket, hírt hoz a betlehemi istállóból. Azt a hírt, hogy van remény. Van remény az újjászületésre. Ez a láng kézzelfogható és szemmel látható jó hír, örömhír. Biztató remény, hogy Jézus születik, értünk születik, és azt a szeretet, amit tőle kaptunk, azt kell továbbadnunk. Lélekben legyünk hasonlóak azokhoz a pásztorokhoz, akik lámpásaikkal megvilágították karácsony szent éjszakáján a kisded Jézus betlehemi istállóját." A jelenlévők közösen imádkoztak, elénekelték a Mennyből az angyalt, majd lámpásaikban otthonukba vitték a szeretet lángját. Azt a lángot, amely nemcsak fényt ad, hanem világít is. Megvilágítva hitünket, emlékeinket, reményteljes fohászainkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!