Ráckeresztúr

2011.09.07. 04:50

Maczkó Mária Ráckeresztúr templomában

Tegnap, szeptember 6-án, a ráckeresztúri templomban, Maczkó Máriát, eMeRTon - és Magyar Örökség-díjas népdalénekest - vagy ahogy ő mondja: "szolgálatos énekest" köszönthettük.

Herkli Antal

Az énekes lelkeket nyitogató énekeivel, dalaival vallott hitről, és hazaszeretetről. Mi pedig, akkor, ott a keresztúri templomban, csak hallgattuk, némán hallgattuk a dicsőítő énekeket, Istenről,  Máriához, Árpádról és szent Királyainkról. Értékes volt az ember és értékes a tartalom.

Immár hetedik éve rendezzük meg az Egyházközségi hetet Ráckeresztúron, így Kisboldogasszony havában, aminek minden napját értékes tartalommal töltjük meg. Minden esztendőnek megvoltak a számunkra erkölcsi értéket adó, szeretettel iránytmutató, neves személyei, személyiségei. Őáltaluk egy kicsit betekinthettünk a szűkebb és tágabb világ csodáiba vagy éppen furcsaságaiba.

A keddi, közel másfél órás koncert ajándék volt számunkra, kicsiknek és felnőtteknek egyaránt. Az előadás végén egy emléklappal köszöntük meg a művésznő szeretetét, énekeit, amit ajándékba kaptunk tőle. Mindenki, aki ott volt az előadáson, ráírta nevét e lapra.

Volt időnk leülni ebben a rohanó világban néhány percre, és hagyni, hogy érzelmünk, értelmünk, szívünk, lelkünk ajtaján kopogtasson, és óvatosan megnyissa azokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!