Pusztavám

2016.08.30. 12:25

Új járda a régi helyett

Pusztavám - Elhasznált, deformálódott járdák jellemzik Pusztavámot, ezt az alpolgármester, Stettner Attila is elismerte.

Civil Tudósítónktól

Stettner Attila elmondta, az utóbbi években - néhány utca kivételével - felújítások nem történtek. Ezen a nyáron azonban lehetőségük nyílt arra, hogy a Petőfi utca páratlan oldalát teljesen felújítsák. Az új térkő bármikor bontható és vissza is rakható. A felméréseik szerinti legrosszabb járdaszakasszal kezdték a javítást. Az új járda pályázati pénzből épült. Tavaly írtak ki pályázatot az adósság konszolidációban nem részesült települések számára, és ezen vehetett részt a pusztavámi önkormányzat.

Az elkészült új pusztavámi járdaszakasz 39 millió forintba került
Fotó: Nédó Géza

A megnyert pályázati pénz egy részét - majdnem 39 millió forintot - úthálózat felújítására fordították, így készült el még a nyár elején a Hegyalja út és az alatta lévő szerviz út, valamint a Petőfi utcai járda, és a Bacsó Béla utca elején egy 80 méteres szakasz is. Itt még lesz árok felújítás is. Az alpolgármester hozzátette: reményei szerint, jövőre a Malomerdő Panzióig kész lesz a falu egyik legforgalmasabb járdaszakasza.

Nédó Géza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!