Pusztavám

2014.08.26. 20:20

Focitábor: Játékos feladatok a pályán, kirándulás a fővárosba

Pusztavám - Pratsler Regina harmadik alkalommal szervezte meg településen a focitábort.

Nédó Géza

Az első alkalommal megrendezett focitábort még csak harminc gyermek látogatta, most pedig 51 (!) fiú és lány kergette a labdát. A focitábort – minden alkalommal – a Pusztavámi TC labdarúgópályáján rendezték meg, szülők és szakemberek közreműködésével.

Pratsler Regina a szervezőmunkáról azt mondta, könnyű helyzetben volt, mert a résztvevő gyermekek többsége igazolt labdarúgó. Kiemelte, hogy a focitábor nagyon népszerű a gyermekek körében, alig várják, hogy elinduljon. Lelkesen, odaadóan részt vesznek a feladatokban, amelyek nem megerőltetők, sőt, játékos, könnyedek.

A pusztavámi focitáborban félszáznál is több gyermek vett részt idén. Fiúk, lányok együtt kergették a labdát a helyi focipályán.

Fotó: Nédó Géza

Reggel 8 órakor volt a találkozó, a foglalkozások 16 óráig tartottak. Közben persze ebéd, egy kis pihenő. Az 51 gyermek négy csoportba került, három edző – Kocsis Jenő, Kiss Viktor, Járóka Rudolf – irányította a szakmai munkát.

A legkisebbekkel Járóka Rudolf külön foglalkozik. Érdekesség, hogy az idén több lány is jelentkezett a focitáborba – Magda György szakosztályvezető nagy örömére –, ugyanis a jövő, mondja Regina, a női labdarúgásé. Minden gyermek a saját felszerelésében érkezett, így zavartalanul edzhettek. Igaz, a klubnak is van „kis szerelése", de azt csak a Bozsik-tornákon veszik elő.

– Az egy hétig tartó táborban, igyekeztünk színessé, változatossá tenni a programunkat – mondta lapunknak Pratsler Regina –. Pályázati pénzből sikerült idehozni egy előadót, aki az egészséges táplálkozásról beszélt a gyerekeknek. Egy másik napon a labdarúgás pszichológiájáról hallgattunk egy előadást, ami szintén nagyon érdekes volt. Egy három órás gyalogtúrán is részt vettünk.

Ellátogattunk Budapestre, a nemrég elkészült és átadott Fradi-stadionba. Csodálatos ez az új sport-centrum! Az utolsó napon kerékpár kiránduláson vettünk részt, amit nagyon élveztek a gyerekek. A focitábor elsődleges célja az, hogy olyan játékosokat „fedezzünk" fel, akik később tagjai lehetnek az ifjúsági, majd a felnőtt labdarúgó-csapatnak. Bízom benne, hogy így lesz! – mondta befejezésül Pratsler Regina. A harmadik focitábor egy közös vacsorával ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!