Púder Nélkül

2011.03.08. 07:46

Ázsiai hangulat uralja a Jóban rosszban színésznőjének otthonát

Japánkert, ázsiai miliő és különleges lakberendezési tárgyak - Fábián Anitát, a Jóban rosszban színésznőjét arról is kérdeztük, mi ihlette a keleti hangulatú berendezést, van-e kedvenc zuga újdonsült otthonában.

Szabados Judit

A fővároshoz közeli településbe már régebben beleszeretett, a családi házat tavaly ősszel vásárolta. Döntésében a nyugodt, barátságos környezet és a természethez való közelség is szerepet játszott. A világos, izgalmas építészeti megoldásokkal megáldott házat pedig rövid időn belül barátságos otthonná varázsolta.

- Mikor megvásároltuk, a kert is különös hatással volt ránk. Sokat számított ez, hisz kisgyerekem van, kutyás ember vagyok, a kert szinte létfontosságú – magyarázza a színésznő.
Anita szeret kertészkedni is, foglalkozni a növényekkel. - Amikor átvettem a házat, már ősz volt, akkor már csak sövényt lehetett nyírni, majd egy pár fűnyírás után le is hullottak a levelek, a tél is megjött, de nyáron mindenképpen szeretnék több időt tölteni a kertben – tervezgeti Anita.

- A legjobb, hogy a házba mindenhonnan besüt a nap, az egész nagyon világos, ezért szerencsére csak ritkán kell villanyt kapcsolni – sorolja a pozitívumokat a színésznő. A nappali és a konyha egy légtér, ami pedig az utóbbi helyiséget illeti, ott a kutya tölti a legtöbb időt – meséli Anita. - Persze szoktam főzni, esténként pedig ott szeretünk leülni beszélgetni, borozgatni, de kevés időm jut mostanában a tűzhely mellett tüsténkedni.


A ház érdekessége, hogy a közepén egy három oldalról üvegajtókkal és üvegablakokkal határolt japánkert is helyet kapott. - A kert és a ház is ázsiai hangulatot áraszt, az előző tulajdonos bonszájokkal foglalkozik, ennek megfelelően is vannak meghajlítva és lenyírva a fák.  Igyekszik elsajátítani a megfelelő formára vágás művészetét, de ez egy évezredes tudomány.


A berendezési tárgyak között is sok az ázsiai típusú, ez hangsúlyozza a ház eredetileg is keleti hangulatát – mondja a Jóban rosszban színésznője.
- Van úgy, hogy az ember hordoz magában valamit, attól függetlenül, hogy hová született. Persze jártam Ázsiában, de ettől függetlenül fogott meg ez a hangulat – magyarázza. Szereti a természetes anyagból készült tárgyakat, hiszen barátságos, meleg, természetközeli miliőt teremtenek.
- Részemről ezek csak próbálkozások, de megfogott az a filozófia, amivel ott berendezik a lakásokat. Nálam kevés az üveg vagy a fém felület, szinte minden fából készült. Sok faragványom is van, amit korábbi utazások során szedtünk össze, rengeteg emlék vesz körül. Vannak örökölt holmik, régi dolgok is, amitől kicsit eklektikus lett a ház stílusa, de ettől igazán otthonos. Az ember évek alatt gyűjt maga köré tárgyakat, olyan dolgokat, amik rá jellemzőek. Amikor beköltöztem, nem sok újdonságot vásároltam, a meglévő bútoraimnak kerestem helyet.

A Jóban rosszban Szilviájának kedvencei közé tartoznak az ópium asztalkái, a balinéz faragványai, illetve egy Mexikóból származó szárnyas kutya, amelyet az észak-amerikai országban szent állatként tisztelnek.
Anita imádja új házát, szabadidejének nagy részét, - amiből mostanában elég kevés akad –igyekszik otthon tölteni.

 


Fábián Anita fogékony a lakberendezésre, sztárvendégként részt vesz a március 11-13-ig megrendezésre kerülő Lakáskultúra Élőben kiállításon is, a Syma sport- és rendezvényközpontban. A kiállításon Varga Viktor és Dombóvári Vanda mellett a Jóban rosszban színésznője is bepillantást enged otthonának titkaiba. A kiállítás és vásár kísérőrendezvénye az Ízlelő show és az Orchidea fesztivál. Több, mint százhúsz kiállító mutatja be új kollekcióját, bútorokat, textileket, dekorációs elemeket, világítástechnikát, vagyis mindent, amihez otthonunk csinosításához, berendezéséhez szükségünk lehet.

Szerző: Szabados Judit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!