Púder Nélkül

2015.01.31. 15:15

Na, ki tartja Zsuzsival a lépést?

Pörgős, céltudatos, kedves és mindemellett hatalmas állatbarát. Bérces Zsuzsi utálja a dologtalan hétvégéket, mindig csinál valamit, most éppen egy jótékonysági délutánt a megkínzott kedvencek javára.

Sebestyén Lilla

Zsuzsit épp edzés előtt kapjuk el, csörgős karkötőivel, laza zumbaruhájában és hatalmas, biztató mosolyával. Tizenöt perc van már csak az óráig, amit – természetesen – ő tart, így sorra érkeznek a vendégek, Bérces Zsuzsi pedig integet, beszélget, hangosan köszön, és már most próbál mindenkit „felspannolni”.

Mint mondja, eredeti szakmája hangmérnök, de igazából a sportokban és azon belül is a zumbázásban találta meg igazán önmagát.
Elmeséli, nagyon élvezi a munkát a „lányaival”, mert bár szigorúan csak az oktatójuk, emellett a lelkükkel is foglalkozhat. Sokakkal már nem csak az órákon találkozik, igazi barátnők lettek.

– Van úgy, hogy lemerül az elem, de nagyon ritka. Még hétvégente is inkább választom a sportolást, kirándulást, kutyasétáltatást a barátnőimmel, mint az otthon ülést. De ha mégis túl lazára sikerül a vasárnap, már este csak a hétfőre és a pörgésre tudok gondolni – meséli a fehérvárcsurgói lány, aki szabadnapjain a kastély parkjában szokott kikapcsolódni imádott – ahogy ő fogalmazott – vizsladorjával.

Bérces Zsuzsi a zumba, a pörgés és az állatok szerelmese (Fotó: Koppán Viktor)

– Az állatok meghatározóak az életemben is. A kutyusom, Tappancs egy vizsla-labrador keverék, és van egy kismacskám is, aki az Árpi nevet kapta... Jaj és egy férjem! – teszi hozzá Zsuzsi nevetve, majd rögtön visszakozik is, amiért kicsúszott a poén.

Ezután a jótékonysági fitneszdélutánra terelődik a szó, amit nemrégiben kezdett el szervezni.

– Az a típus vagyok, aki – ha tehetné – megváltaná a világot és minden jó ügy mellett kiállna, de sajnos korlátozottak a lehetőségeim – von vállat. – Így azok mellett teszem le a voksom, akik nem tudnak tenni saját jólétükért, akik kiszolgáltatottak, mert ránk, emberekre vannak utalva. A pénz, ami összejön a jótékonysági rendezvényből, a Fejér megyei állatmentők egyesületének (FEMA) segít majd, és ilyen módon minden megkínzott kedvencnek – osztja meg reményeit Zsuzsi, aki másodszor szervez hasonló programot az állatok védelmében.

A rendezvényt február 21-én tartják, a buli kora délután kezdődik, és a délután nagy részében a vendégek elmerülhetnek a capoeira-aerobikban, a pilatesben, a piloxingban és természetesen zumbában is, Zsuzsi vezetésével. Várnak mindenkit szeretettel... A kérdés egyelőre csak az, hogy hol, de remélik, erre is találnak hamar választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!