A HELYZET

2018.02.10. 06:30

Bezzeg Románia!

Szakács Árpád

Románia fizetni sem tudna hatékonyabb országimázsért, mint amit a magyar ellenzéktől és médiájától kap nap mint nap ingyen. Románia a példa, Bukarest a minta, a románok demokráciafelfogását még az ókori görögök is irigyelnék, a román gazdaság teljesítménye miatt pedig az őshonos Svájciak is országuk elhagyását fontolgatják.

A budapesti belvárosi kávéházakban új nóta járja:

„Bukarest, Bukarest, te csodás….”

Sokan irigykednek az erdélyi magyarokra, szerencséjük van Trianonnal, hogy nem az elmaradott balkáni mocsárba fulladt magyar diktatúrában kell éljenek. Kánaán földjéről viszont most is rossz hírek érkeznek. Az egészségügyi ellátás január elején sok helyen lényegében összeomlott, miután az orvosok nagy része nem kötött szerződést a biztosítóval.

A 25 százalékos fizetésemelést pedig egy ősi balkáni módszerrel oldották meg, aminek a végeredménye az lett, növekedés helyett sokaknak csökkent a járandósága, akár 40 százalékkal is!

A politikai rendszer is egy icipicit instabil lett. Ha kineveznek egy miniszterelnököt, már fogadást lehet kötni arra, hogy egy, kettő vagy három hónap múlva bukik meg a kormányával együtt. Erről persze nincs szó idehaza, helyette rühes kórházi betegekkel és „patkányt fogtak műtét közben” című álhírekkel riogat az ellenzék. Ők már megtanulták a bukaresti színvonalú politizálást. Ha valaki pedig mégis vágyik a romániai állapotokra, tegyen előtte egy kört a szomszédos országban. Elég lesz körülnézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!