Programok

2016.04.10. 12:48

Programok, rendezvények Fejér megyében április 11-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények április 11-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

ÁPRILIS 16.

5 éves a Kaptár - szombati nap.

Koncertek 19 órától pénteken hajnali fél kettőig, sorrendben: Addig, Nil és Viola popduó, Látványnépség, Grandpa's Wine, Névtelen utca, Pentele Ska Club, Jolly Jackers, Junkies, Pop Mockup, Alaszka.

Családi nap

Úrhida, 9 óra: Családi nap és falusi olimpia a szabadidőparkban. Zenés bemelegítés, a versenyszámok teljesítése. Kispályás futballtorna és mezei futóbajnokság. Az iskolások meseszövése, a kézműves sarokban képfestő, szélfogó és nyomkodó.

ÁPRILIS 15.

5 éves a Kaptár

Koncertek 19 órától pénteken hajnali fél kettőig, sorrendben: Sztornó, Tears of Crystal, Ragadozók, Morhord, Warchief, The Morning Star, Born Again, Ayahuaska, Slower, Yellow Cap.

ÁPRILIS 14.

A sorozat első koncertje

Székesfehérvár – Amadeo, Isten barátja címmel címmel április 14-én 18 órakor tartja az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Somorjai Ferenc kamarazenekari hangversenysorozatának első koncertjét a városháza dísztermében. Wolfgang Amadeus Mozart: Sinfonia concertante K.364, valamint A-dur szimfonia K.201 művei csendülnek fel. Az est hangversenymestere: G. Horváth László, szólisták: Szabadi Vilmos Liszt-díjas hegedűművész és Kovács Szilvia, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar brácsaművésze.

Betekintés a mari kultúrába

Iszkaszaentgyörgy Mari nap lesz a településen április 14-én délután öt órától az Integrált Közösségi és Szolgáltató Téren (Rákóczi u. 2.). Az ELTE mari lektora, Tatiana Jefremova a Mari Köztársaságról, a mari nyelvről, kultúráról és hagyományokról fog előadást tartani.

Életet az éveknek

Székesfehérvár – Április 14-én (csütörtökön) 9 és 12 óra között ügyfélfogadást tart a Nyugdíjas Szervezetek „Életet az éveknek” Fejér Megyei Szövetsége. a Fehérvári Civil Központban.

ÁPRILIS 13.

Megemlékezés a keresztnél

Székesfehérvár – Április 13-án 10 órakorSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében megemlékezés kezdődik a Katyn-emlékkeresztnél (Jávor Ottó tér). Az eseményen a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjai adnak rövid műsort.

ÁPRILIS 12.

Sárbogárd - „Nappal hold kél bennem...” címmel Turek Miklós színművész József Attila utolsó éjjelét idézi a magyar költészet napja alkalmából versszínházi estjén április 12-én, kedden 17 órakor Sárbogárdon, a Madarász József Városi Könyvtárban. Az est József Attila legismertebb költeményeinek felhasználásával alkot különlegesen izgalmas egészet. Választ kapunk arra is: újraértelmezhető-e a 21. század elején a költő személyisége és versei?

Az olvasóklub foglalkozása

Székesfehérvár – Április 12-én 16 órakor kezdődik a Gárdonyi Géza Művelődési Házban a Liget Műhely Olvasóklub foglalkozása. Ebben a hónapban Shakespeare: A velencei kalmár darabja a téma. Az érdeklődők emellett a művelődési ház folyosógalériáján megtekinthetik William Shakes-peare válogatott műveiből összeállított kiállítást, mely egész hónapban megtekinthető.

Felolvasás az iskolában

Székesfehérvár – Április 12-én 17 órakor a Humán hét keretében zenés felolvasóestet tartanak a Hétvezér Általános Iskolában Czinki Ferenc, Schoblocher Barbara és Jancsó Gábor előadásában.

Tanáraik tiszteletére

Székesfehérvár – Emléktáblát avatnak két legendás tanár, Hári Ferenc és Halmos István tiszteletére április 12-én, kedden délután a Ciszterci Szent István Gimnáziumban. Az esemény előtt a vendégeket – az intézmény egykori és jelenlegi tanulóit, pedagógusait – találkozóra invitálják délután fél háromkor az iskola dísztermébe, majd az aulában kerül sor a táblaavatásra.

ÁPRILIS 11.

Flashmob, vetélkedő, irodalmi est

József Attila születésnapját, a költészet napját hétfőtől egész héten megyeszerte irodalmi estekkel, író-olvasó találkozókkal és más figyelemfelkeltő a versolvasáshoz kedvet csináló programokkal ünneplik. Részletek itt

Véradás: A Vöröskereszt Fejér megyei szervezete hétfőn 14.00-17.00 óra között Sárbogárdon (Sárszentmiklós), a klubházban (Köztársaság u. 171-173.) szervez véradást.

DH-PROGRAMAJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

Arany János Általános Iskola Arany Galéria: A volt diákok munkáiból Széles paletta címmel látható kiállítás.Bartók Kamaraszínház Aula galéria: Ez az egész egy ÖNÁMÍTÁS - címmel látható Hertelendy Amanda animációs tervező kiállítása. Megtekinthető április 30-ig.

Duna Ökoturisztikai Központ, Rácalmás: A helytörténeti, halászati és Afrika kiállítás az intézmény nyitva tartási idejében, keddtől péntekig 10-16-ig, szombaton 13-16-ig látogatható.

Dunaföldvári Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtár: Hermann Ottó Tanösvény - játékok és egyszerű kísérleti eszközök gyűjteménye. Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Kamara Galéria: Horváth Helga és V. Mosolygó Ildikó Belső utakon című kiállítása látható április 14-ig a nyitvatartási időben. Intercisa Múzeum: Állandó kiállítás - Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig. Nyitvatartás: hétfőtől szombatig 10-16 óráig. Minden hónap első vasárnapján 14-18 óráig.Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola: Páhi-Fekete Noémi kiállítása tekinthető meg az iskola galériájában.

Rudas iskola, aula: Képek az elmúlt 4 évből címmel látható kiállítás a végzős grafikus osztály alkotásaiból. Látogatható a nyitva tartási időben.

Munkás Művelődési Központ: A Mezőföld Természetfotó egyesület kiállítása látható „A mi világunk, 2016” címmel.

Sándor Frigyes Zeneiskola: Bere Róza Szinkópa című kiállítása április közepéig tekinthető meg a nyitva tartási időben.

Szivacs Galéria: Kis Viktória kiállítása Kirakós címmel látható.

ESEMÉNYEK

Bartók Kamaraszínház: a színházteremben 10.00 és 14.30 órakor Elvarázsolt testvérek - bábjáték.

Munkásművelődési Központ: Rejtvényfejtők Klubja 16-18 óráig a fszt. 209-es teremben. Rosti Pál Fotóklub 18-20 óráig a 106-os teremben (minden hó első és harmadik hétfőjén). Anonim Alkoholisták Klubja 18-20 óráig a 211-es teremben. Horvátok és Szerbek Dunaújvárosi Egyesülete 17-18 óráig a 203-as teremben. Sakk Kör 16-20 óráig a 105-ös teremben. Mah-Jong Klub 17-21 óráig a 011-es teremben.

Barcsay Képzőművészeti Stúdió 15-19 óráig a 102-es teremben. Vakok és Gyengén látók Írisz Klubja 15-17 óráig a 207-es teremben (minden hó első és harmadik hétfőjén).

Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület 16-18 óráig a 106-os teremben. Siketek és Nagyothallók Dunaújvárosi Csoportja a 207-es teremben (minden hónap első és harmadik hétfőjén). József Attila Könyvtár: Nyitva tartás: felnőttkönyvtár: 10.00-18.30 óráig, a gyermekkönyvtár: 10.00-18.00 óráig látogatható.

Béke fiókkönyvtár: 13.00-18.00 óráig látogatható.

VALLÁS

Görög katolikus: 18 órakor szent liturgia.

Római katolikus: 18 órakor mise a Krisztus Király Főtemplomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!